Nepolitikin Zabavnik

DBUKS

5. Novosadska razmena knjiga – KC Eđšeg, nedelja 21. 10. , 14-20 h.

Dragi knjigoložnici,
 
Neizmerno mi je zadovoljstvo da vas u ime Prerazmišljavanja pozovem na 5. Novosadsku razmenu knjiga, koja će se održati u nedelju, 21. oktobra, u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4).
 
TEMA prve Razmene koja se održava u pravom dvorcu morala je biti — BAJKE, pa možete očekivati i poneku princezu i vilu među volonterkama, a u okviru programa imamo mađioničara i specijalniČitanjac — čitanje sa najmlađima — koji se za ovu priliku na jedan dan izmešta iz Bulevar Books knjižara-kafe. Sva deca (a i odrasli, što da ne) koja dođu u kostimu iz bajke, dobijaju poklone!
 

Ako još niste, obavezno prelistajte knjige „U dalekom svetu običnih ljudi” i „Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni”, jer Književno popodne posvećujemo Milanu Tripkoviću i Vitomirki Trebovac.

 

Čitanjac počinje u 15h, a Književno popodne odmah potom.

Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata maskenbal za najmlađe učesnike, književno popodne sa novosadskim piscima i svašta nešto što ćemo vam polako otkrivati.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učinimo još boljim, napravili smo još izmena u sistemu bodovanja, kako bismo smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon

* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen. 

Za razliku od prethodnih Razmena, NE PRIHVATAMO UDŽBENIKE ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini.

 

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

 
Jesenja razmena knjiga deo je projekta „LOKOMOTIVA 2018”, koji realizuje udruženje „HMM...” u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad” i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO”. Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.
 
Vidimo se u nedelju, 21. oktobra, u kulturnoj stanici Eđšeg.
 
Do tada, pažljivo pratite objave na zvaničnoj stranici događaja, biće iznenađenja! Ako znate nekoga ko bi došao, a možda još nije čuo za Razmenu, slobodni ste da mu prosledite ovaj mejl ili plakat iz priloga. 🙂
 
Srdačno,

Katarina Kostić

 
 
 
 
 
 
(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: