Nepolitikin Zabavnik

DBUKS

KONKURS ZA 10. MEĐUNARODNI FESTIVAL POEZIJE I KRATKE PRIČE “VOJISLAV DESPOTOV”

 
U organizaciji Scene svih kreativnihodržava se 10. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih VOJISLAV DESPOTOV, JANUAR 2019. god
 
Koje su kategorije?
 
Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.
 
Koji se radovi šalju?
 
Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme i/ili do 3 kratke priče.
 
UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE.
 
Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada se učesnik rodio, koliko godina ima, gde živi, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu, i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 10. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Vojislav Despotov“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Vojislav Despotov“. Na ovaj način se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.
 
 
Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 28. januara 2019. godine.

 
Koja je email adresa za slanje radova?

sskkonkursifestivala@gmail.com

 
Kada i gde će se održati dodela nagrada?
 
Dodela nagrada 10. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Vojislav Despotov“ će biti održan u martu 2019. godine (o mestu dešavanja ćemo vas blagovremeno obavestiti) u Novom Sadu, uz odgovarajući kulturno-umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika.
 
Obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno nekoliko dana ranije.
 

          Žiri : Nemanja Arsović, profesor filozofije i Nataša Bundalo Mikić, profesor književnosti

 
 
Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, raspisuje se Konkurs 10. međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih “Vojislav Despotov“ prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice uz podršku žirija, predsednika žirija, prof. filozofije Nemanje Arsovića i člana žirija, književnice i profesora srpskog jezika Nataše Bundalo Mikić koji rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti.
 
NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su.
 
Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima na tome što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu i što nastupaju na dodeli diploma kao i muzički gosti.
(Visited 112 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: