Nepolitikin Zabavnik

DBUKS

Uskoro će ŽURKA , a na njoj svega (pa i knjiga) !

Verovatno ste već obavešteni o rođendanskoj žurci koju redakcija DOTKOMA priprema za 13. decembar (ako baš i niste, uskoro ćemo pojačati reklamu 🙂 ) i na kojoj će osim muzike biti i još nekih dešavanja. Jedno od tih dešavanja će biti i jedan veliki prodajni štand na kome će biti svačega lepog po sasvim pristupačnim cenama. Na štandu će pored majica, diskova i još koječega biti i knjiga. Naša saradnica Rea Sartori sa kojom već dugo i plodno sarađujemo će specijalno za tu priliku doneti nekoliko svojih izdanja  a količina će biti baš ograničena  pa vas ovim putem obaveštavamo da možete i ranije rezervisati svoj primerak ako ste zainteresovani. Dovoljno je da se javite redakciji Dotkoma ili lično Rei na njenoj FB stranici    https://www.facebook.com/profile.php?id=100011689264852

O ROMANIMA, NOVELAMA…
(dostupno u decembru, ograničene količine po povlašćenim cenama, javite se na vreme da rezervišete svoj primerak)

romani:

GUBLJENJE NEVINOSTI roman 256 str
700 din

Glavni lik je mlada devojka, Jelena. U romanu se prati njeno odrastanje, osećanje izgubljenosti zbog stalnih svadja izmedju roditelja. Ona doživljava veoma traumatično iskustvo koje krije od svih. Zbog svega u duši što nije umela da nosi, ona beži od kuće. Ali vraća je prijatelj njenog oca koji suptilno počinje da polaže pravo na nju i njen život. Njeno sazrevanje kreće kad i suočavanje sa istinama o životu i ljudima. Naravno, neočekivano se pojavljuje ljubav i biva pokretačem promena u njoj. Naizgled hrabra kroz ceo roman, ona ipak vodi borbu sa mnogim demonima u sebi.

KIŠNI OBLAK roman 226 str
700 din

Glavni lik je žena zrelih godina koja zapada u tešku depresiju i želju da završi sa životom. Okidač je bolest. Ona kroz to shvata i mnoge druge promašaje koje je načinila u životu. Priča je mistična jer se odvija njeno duhovno putovanje. Vremensko vozilo je kišni oblak. Pratilac na tom putu joj je bela golubica koja predstavlja njenu dušu. Ona obilazi sva ona ranjiva mesta u svojim sećanjima, nekad jasnim, nekad zapretenim. Tako se miri sa samom sobom i svojim greškama, nadajući se nekakvom srećnom razrešenju. Ljubav je potreba koja ne prestaje ni kad nam je najteže, ni kad se čini da vreme za nju iza nas. Tako joj se i ona potajno nada.

TRNJE roman 164 str
700 din

Roman Trnje je sazdan iz dve priče.
U prvom delu, mlada Mimi, gradska cura, odlazi na selo sa svojim tadašnjim ljubavnikom. Tamo se sreće s običajima, ljudima, drugačijom sredinom. Pokušava da se snađe, da razume sve to, kao i svog dečka koji je prilična “sirovina” u svojoj biti. Radnja ide sve do njenog iznenadnog odlaska sa sela i neobičnog susreta u vozu.
U drugom delu romana, Mimi je već zrela žena, upravo razvedena. Ona se priseća susreta iz voza, čoveka koji će biti nešto posebno u njenom životu ali nikad i istinski deo tog života. Susret s njim pokrenuće mnoge emocije, nade, čežnje, strepnje. Ona se takodje pita da li je moguće biti ponovo srećan uprkos godinama koje je lome.

LJUBAVNO PISMO roman 164 str
700 din

Glavni lik Aleks je u bolnici. On zapada u kratku komu tokom koje proživljava scene iz prošlih života i čuje ženu koja čita ljubavna pisma upućena njemu. Prepliću se priče koje on veoma živo i uverljivo oseća i ljubavna pisma s povremenim Aleksovim svesnim stanjima. On sve vreme želi da shvati ko je zapravo on i ko je zapravo tajanstvena Ona. Razrešenje se dešava na samom kraju, kad se Aleks, iznenada, sasvim budi iz kome i nalazi na svom bolničkom ormariću knjigu.

KOD STARE OKRETNICE roman 114 str
600 din

Roman prati slučajno prijateljstvo dve obične žene koje stanuju u istoj zgradi. Jedna je Katarina. Ona je udata i ima srećan život, ispunjen ljubavlju, porodicom, decom. Zauzeta je majstorima koji joj upravo renoviraju stan. Medju njima je i dečko koji počinje da privlači njenu pažnju, što kao muškarac, što zbog neobičnih vizija koje Katarina ima u vezi s njim. Druga je Helena. Ona živi veoma traumatičan život, s mužem nasilnikom i detetom koje odgajaju više njegovi roditelji nego oni. Ona se zaljubljuje u jednog drugog lepuškastog majstora koji takodje radi Katarinin stan. Tu počinje Helenina želja da se oslobodi života koji je dovodi do ivice samoubistva. Katarina pokušava da joj pomogne da spozna sebe i nadje pravo rešenje, kao i da skupi hrabrost i napusti nesrećan brak.

OPKLADA roman 110 str
600 din
Tema romana je preljuba. Dva prijatelja, oprečnih shvatanja na temu vernosti, žena i brakova, klade se koji od njih će biti u pravu. Jedan je preljubnik koji ne oseća kajanje zbog svog načina života. On se razvodi. Drugi je pobornik vernosti i vere u bračnu zajednicu. Medjutim, kriza srednjih godina prodrmaće i njegov život. Kako će se on snaći u neočekivanom sledu dogadjaja? Kako će njegova žena nositi teret njihovog zajedničkog života? Ko je dobio opkladu? Sve to, naći ćete u romanu.

ATELJE PROFESORKE MILENE roman 106 str
600 din (svi primerci rezervisani)

Glavni lik romana je Dušan, aviomehaničar po struci, momak koji živi s ocem koji je depresivan i lako poteže čašicu i s majkom koja je profesorica sa ozbiljnim psihičkim problemom koji je u fazi divljanja. On sreće Romanu, prelepu devojku u koju se zaljubljuje. Medjutim, Romanu smatra curom koja je „van njegove lige“. Medju njima se razvija nežnost uporedo s osećanjem da nešto nije u redu i da ne bi trebali to da rade. Romana živi s majkom i ocem koji je vojno lice. Tek su se doseli u Beograd. Romana, likovnjak po opredeljenju, upoznaje se s novom sredinom tako što zapadne u razred u kojem predaje Dušanova majka. Dušan svoje mladalačke strasti gasi tako što se vidja s jednom prelepom kurvicom. Nesrećna pogibija oca tera ga da se zamisli nad sobom. Romana traži sebe u svetu slikarstva i svoj mir nalazi u porodičnom domu. Njihove porodice su upletene prošlošću i njih dvoje to shvataju onda kad je za neke stvari već kasno. Zemlji preti rat. Stanje je sve teže i Dušan razmišlja o odlasku iz zemlje. Šta je to što ujedno spaja i razdvaja Dušana i Romanu doznaće iz pisma koje za sobom ostavlja njegova majka.

novele:

CIGANI ČERGARI NE IDU NIGDE novela 76 str
500 din

Tema novele je razdor izmedju snaje i svekrve, kao i pokušaj mlade žene da se snadje u novonastalim okolnostima.

MILA 21 novela 56 str
500 din

Kako se bolnički dani, nemoć i operacija mogu doživeti na jedan drugačiji način, ispričaće nam žena koja je glavni lik novele Mila 21.

NIJE TEŠKO UMRETI, TEŠKO JE UMIRATI novela 46 str
500 din

Kako se bolnički dani, nemoć i operacija mogu doživeti na jedan drugačiji način, ispričaće nam žena koja je glavni lik ove novele.

zbirka priča:

KANARINAC I JA zbirka šaljivih pričica 68 str
500 din

Rejka (žena mačka) i njen žutokljuni Kanarinac prolaze kroz razna svakodnevna gradska dešavanja i komentarišu pojave oko sebe i u sebi. Šaljivo i zabavno štivo, za sate razbibrige.

poezija:

KOBAJAGI zbirka pesama 170 str
izbor iz ljubavne poezije
700 din

PSETO zbirka pesama 104 str
500 din
zbirka je posvećena svim gorkim osećanjima izmedju dvoje ljudi

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply