Nepolitikin Zabavnik

DBUKS

UTABANIM STAZAMA NESPUTANE POEZIJE

UTABANIM STAZAMA NESPUTANE POEZIJE – zbirka pjesama, kratkih priča, fotografija i grafika „TRAGOVIMA“

Naziv zbirke: TRAGOVIMA
Priređivač: Pavle Banjac
Tehnička podrška/Izdavač: Librarion Records & Fanzines
Godina izdanja: 2018

Riječima, fotografijom i slikom možemo puno toga reći – potrebno je poći našim putevima, neprohodnim stazama i budžacima nezaustavljive poetske misli.

Ta prvobitna misao je upravo to zbog čega je nastala zbirka prikladno nazvana „TRAGOVIMA“. Na jednom mjestu sadrži više „tragova“ koje su stvorili većinom mladi, neafirmisani umjetnici  iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine . Jedna od najbitnijih stvari koja je put, ali i krajnji cilj jeste upravo da se dopusti mladim i talentovanim ljudima da dođu do izražaja, koji do sada nisu imali mnogo, ili nimalo prilika. Poezija, kratka proza, fotografija i slika su se činili kao savršen način prikazivanja  misli prisutnih umjetnika. Iako ne postoji neka određena tema koja se prožima kroz cijelu zbirku, radovi koji se u njoj nalaze nisu potpuno nasumično odabrani , niti su prepušteni slučaju i zaboravu vremena – za svaku pjesmu i priču postoji odgovarajuća fotografija i slika koja je, manje ili više uspješno upotpunjuje , barem tako smatraju priređivači ove zbirke, a na čitaocima je da to i potvrde.

Umjetničko ispoljavanje, bez ograničavanja i  bilo kakvih „pravila“ je  ono što odjekuje zbirkom. Ne očekujte akademsko „savršenstvo“, niti „zašećerene“ riječi. Ako se tragovi ne stvaraju i ostaju prisutni u vidokrugu, preostaje samo gubljenje puta, pjesničkog identiteta, gubljenja alternativne kulture, a zatim i kulture jednog naroda, čega su mladi umjetnici iz navedenih država svjesni, i složni u nastojanju da održe taj samostalni umjetnički duh, u zajedništvu i međusobnom poštovanju.

Učesnici zbirke „TRAGOVIMA“:
Dajana Bilbija // Đorđe Živković // Danilo Topić // Pavle Banjac // Isidora Banjac // Amna Macić // Kaća Stoiljković // Anđelo Jurkas // Milan Kovačević // Mila Đajić // Desya Lovorov // Vedad Šabanadžović // Dangerous Beat // Kartagina Miletić

 

Zbirka je dostupna na sledećim linkovima:
– online čitanje: https://en.calameo.com/read/005381165fd774c8d606f

  • besplatno skidanje u PDF formatu: http://www.mediafire.com/file/9ektt5p2aylko5u/TRAGOVIMA_-multimedijalna_zbirka%282018%29.pdf/file

Štampani primjerci će se moći naručiti kod priređivača zbirke ili izdavača.

Recenzije i prikazi zbirke TRAGOVIMA su poželjni i više nego dobrodošli.

(Pavle Banjac)

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: