Nepolitikin Zabavnik

Digitalna Galerija

“Fotografišem ljudsko telo jer je uzvišeno” – BIljana Vlaisavljević Klipa

Danas smo radi predstaviti vam jednu našu koleginicu iz Pošte koja se amaterski bavi fotografijom. Razlog za to nije to što nam je koleginica već zato što smo impresionirani njenim radovima, posvećenošću i entuzijazmom, a vi procenite da li smo u pravu.
Ime joj je Biljana Vlaisavljević Klipa.
 

Autor i model

Rođena je u Novoj Gradiški, u Republici Hrvatskoj gde je živela do 1991. godine. Od malih nogu je bila kreativna, završila je nižu muzičku školu i išla na dramsku sekciju. U slobodno vreme se bavila i fotografijom.
Član je fotografskog kluba “Vojvodina” i napominje da je u njemu mnogo naučila, a posebno apostrofira predsednika kluba, Milovana Ulićevića koji se nesebično trudi da prenese svoje veliko znanje. Takođe je član i FSS (Foto Savez Srbije). Kako kaže najveći uspeh u životu su njena dva sina na koje je ponosna jer je uspela da im prenese neke životne vrednosti koje smatra važnim… Stariji sin svira klavir i sada je na Akademiji umetnosti, na trećoj godini, odsek Kompozicija, a mlađi je perkusionista (svira sve udaraljke) i ove godine je upisao ruski jezik i književnost , uz drugi jezik,engleski…Obojica su završili srednju muzičku školu “Isidor Bajic”. 
Što se tiče fotografija nije ih često slala na konkurse, jer skromno kaže da nije sigurna da li imaju potreban kvalitet, ali je par puta pokušala i svaki put je njen rad bio primećen pa su recimo : “Pogled” i “Gracija” – primljene na republičku izložbu 2019. godine, ušle u katalog, među pedesetak najboljih, “Intermeco” je na konkursu “Govor Boje” u Kragujevcu, osvojila pohvalu FSS, tj. četvrto mesto i naravno ušla u katalog izložbe. Od svih urađenih fotografija omiljena joj je “Dva sveta” jer prikazuje bakicu koja vešto radi rukama i tako preživljava a sa druge strane na reklami su namerno obezglavljene žene – kupoholičarke…Fotografijom se bavi isključivo iz hobija , koliko joj vreme dopušta…
Biljana nam je dala objašnjenje još nekih njenih fotografija pa se tako “Limbo”ne odnosi na tako nazvan ples, već na međuprostor između raja i pakla i predstavlja smirenost duše.
“Najviše volim fotografisati portrete, aktove i konje.”
“Mnogi se pitaju zašto fotkam aktove, prebacuju mi to čak i sa prezirom”.
,,Sa mnom je sve u redu, jer  ljudsko telo, intima i ljubav su prirodni, uzvišeni… Zar je prirodnije gledati filmove pune krvoprolića, voajerisati prateći rijaliti programe i porno filmove ? “
 

Pozna jesen (2019.)

Blue eyed

Osmeh (2015.)

Dva sveta

Gracija

Gea

Limbo

Pogled

Metamorfoza

 
San

Konekcija kroz vekove (2017.)

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Reply