Nepolitikin Zabavnik

Digitalna Galerija

Mario Bilušić – Erotična fantazija. Faza 1.

12688233_10153822169836335_3311357172127536715_nMario Bilušić je rođen  1968. godine u SFRJ. Jugoslaviji. Rođen u Bugojnu, gde je završio gimnaziju i na samom početku jednog od najkrvavijih ratova u Evropi, a na samom kraju prošloga veka, odlučuje se za odlazak sa ovih prostora. Daleko. Što dalje. Put ga nosi kao i mnoge, ka Kanadi, do Toronta. Ne dugo potom Mario postaje Kanađanin… Na papiru. Njega da pitate on bi se i sad vratio “kući”… Ali “kuće” nema… Zato se on kroz svoj objektiv upušta svuda…

I uopšte nema problema da se uhvati sa “mejnstrim” monstrumom ukusa koji je danas van kontrole. Sve što je davno smišljeno i ispretumbano sa namerom da bude upotrebljivo do vremena nestanka, sad, kao da doživljava refreš desnim klikom miša na monitoru sa jasnom slikom defibrilacije pitanja postanka.

U svetu Marija Bilušića, između poslova koji ga ne zanimaju, dominira opsesija fotografijom. Istražuje prostore, situacije, poglede…  Ali i ljudsko telo i mistiku… Mario se poigrava i ostavlja dovoljno prostora da mašta završi kadar. Nakon nebrojeno kilometara celuloida u eri digitalnog koristi prednosti onoga čega se mnogi plaše i uspešno se ne odaziva na podsmeh. Podseća me uvek da sve ima svoju “dobru” i “lošu” stranu… Ja ga zovem da se vrati, on odgovara da može posle zime. Koje zime? U Kanadi je bre stalno hladno! Sem, kod Marija u studiju… Uživajte!  

http://www.mariobilusic.net/

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: