Nepolitikin Zabavnik

Digitalna Galerija

Vibracije sreće iz objektiva – Novica Alorić

U Pošti ima bisera “na pretek”, rekli bi neki, dok bi zli jezici samo pokušali da pobiju činjenicu. Naravno, pitanje je i o kakvim je “biserima” reč. Predstavljamo Vam našeg tihog kolegu, Novicu Alorića. Umetnička duša u službi Pošte.

Rođen je 1980.—te u Novom Sadu. Završio je gimnaziju opšti smer, a potom upisao i studirao grafičko inženjerstvo. Zbog mnogih prepreka i obaveza , napušta studije i zapošljava se u Pošti. Tada je ona bila ipak neka vrsta sigurnog prihoda, ako ništa više.

Za fotografiju je počeo intenzivno da se zanima u periodu između 2005—2006. godine kada je napravio svoje prve fotografije sa očevim manuelnim “Zenit“—om “M”što ga je samo još više zbližilo sa ovom vrstom umetnosti i podstaklo na dalji rad . Prvi digitalni fotoaparat koji nakon svojih prvih snimaka i proba kupuje 2008. godine Radilo se o modelu “Fuji s8000“. Trenutno fotografiše “Nikonom d90” i koristi tri objektiva, (Sigma 10—20mm, Tamron 17—50mm i Nikkor 55—200mm ), sa odgovarajućim Cpl i Nd soft grad filterima. Kako sam skromno navodi prvenstveno fotografiše iz ljubavi, dok su pejzažna fotografija i arhitektura, žanrovi koji ga najviše zanimaju. 

Zato smo za ovu priliku i pripremili najviše pejzažnih fotografija koje je napravio na teritoriji Srbije i Crne Gore. Sva ona lepota koji jedino ovakvi umetnici mogu da iznesu van ružne svakodnevnice koja nas zasipa otpadnim informacijama. Uživajte, i ako ste iole obišli svoju zemlju kao komšijske ili neke dalje, zapitajte se: da li ćete sledeći put otići negde u dubinu sopstvene zemlje gde vam ne trebaju ni vize ni takse, i uživati u prirodi koja nas je ovakve (ne previše mudre), tako bogato obdarila.

Novica i dalje radi u Pošti. Fotografiše, a pored fotografije hobi mu je i sviranje gitare. Možda jednog dana budemo pisali još neku reportažu… zato dobro zapamtite ovo ime.

(Visited 93 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Odličan je Novica, svaka mu čast…

Leave a Reply

%d bloggers like this: