Nepolitikin Zabavnik

Fudbal

No Đani – no party ! Saša Ćurčić

 Saša Ćurčić, nadimkom Đani, jedan je od najtalentovanijih fudbalera koji ikada pikao loptu na ovim prostorima. Samo je njegov mentalni sklop isključivi krivac što nije napravio bolju i bogatiju karijeru.

sasa-curcic-521
Rođen u prigradskom naselju Beograda, živopisnog imena Besni Fok, februara 1972. godine, Saša je prve fudbalske korake načinio upravo tamo, da bi se uz kratke epizode u Kovilovu i Trudbeniku već kao šesnaestogodišnjak obreo u OFK Beogradu koji je, tada, krajem osamdesetih, važio za klub sa jednom od najboljih omladinskih škola u staroj Jugoslaviji. Neporeciv talenat vrlo brzo ga je doveo i do prvog tima OFK Beograda , pa je postao standardan prvotimac već sa 18 godina gde je za dve sezone odigrao oko 60 utakmica.
sasa-curcic-5
Prešao je u Partizan u godini najveće inflacije, 1993. i tamo sjajnim igrama zaslužio epitet reprezentativca i “umetnika sa loptom”. Koliko je bio dobar tehničar i fudbaler toliko nije mogao da istrpi i da se nosi sa “teretom slave”, pa je skandale i ekscese počeo da pravi još kad je bio u OFK Beogradu. Kruži priča da je za mesec dana u poznatom beogradskom hotelu “Metropol” sa devojkom potrošio ogromne pare ( u pitanju su 100 hiljada maraka) misleći da ima otvoren račun na konto OFK Beograda. Jedva da je bio punoletan !
 

Posle Partizana otišao je u Englesku Premijer Ligu gde je ostao upamćen i po povremenim dobrim igrama i po nekim spektakularnim golovima kao ovaj što je postigao protiv Čelzija u prvenstvu 1994 / 95 u dresu Boltona : [youtube https://www.youtube.com/watch?v=51MqPG1VT6c&w=560&h=315]

sasa-curcic-6
Pored Boltona gde je legenda i dan-danas, igrao je još, uglavnom neubedljivo, za Aston Vilu i Kristal Palas. Više od dobrih igara, pamte ga po raskalašnom životu, ekscesnim situacijama i vezama sa nekim od najlepših žena sveta kao što su Karmen Elektra, Nina Moric ili Eva Hercigova. Poznate su epizode kada je iznajmio tramvaj da dođe na trening Boltona ili učestvovanje u nekoliko orgija koje su vremenom isplivale u javnost. Nadaleko je poznata njegova „trojka“ sa Japankama u Tokiju, a pamte ga i po čuvenim „nastupima“ u Aston Vili, kada je posle jedne utakmice napunio autobus prostitutkama i zajedno sa saigračima cele noći uživao u njihovom društvu.
 

O njegovom privatnom životu se mnogo zna, jer je svesno privlačio medije, a posebno “žutu štampu”. Davao je neodmerene izjave za koje se nikad nije znalo da li su istinite ili ne. Učestvovao je u realitijima koji se na ovim prostorima vrlo dobro kotiraju, jer je ljudima lakše da zaviruju u tuđe živote nego da vode računa o svojima. Prozivao je neke svoje saigrače, tukao se po televizijskim emisijama, pričao čas da će kupiti Partizan, čas da je potrošio sve pare koje je imao u životu, a u pitanju su milioni funti i da se grebe od roditelja…
sasa-curcic-stop-nato

U poslednjih nekoliko godina ponovo živi u Londonu. Kaže da se smirio. Ponovo daje kontroverzne izjave; priča kako je u i oko fudbala i da je neko vreme radio kao koordinator Mančester Sitija, da živi pored stadiona Čelzija i da se druži sa tamošnjim vedetama, da izlazi sa milijarderima. S druge strane, priča kako je završio “fakultet – menadžment za plemenite metale” u Engleskoj i da ima privatnu kompaniju koja se bavi preprodajom nafte i gasa i otvoreno se hvali kako je naučio sve o principima poslovanja Berze.
sasa-curcic-gola-istina
Pravu istinu o tome kako je protraćio svoj talenat, koji je sigurno mogao da se meri sa najvećim igračima sa ovih prostora kao što su Piksi, Dejo ili Mijat, verovatno više ne zna ni sam Saša Ćurčić. Napisao je i knjigu o svom životu, ali sa pravom sam rezervisan u vezi sa onim što u njoj piše. On živi u nekom svom svetu u kojem je zvezda i glavni glumac u filmu o dečaku iz Besnog Foka koji se vinuo u zvezde i tresnuo sa visina uz vatromet i pompu.

(Visited 348 times, 1 visits today)

Leave a Reply