Nepolitikin Zabavnik

FUTURE SOUND OF DANUBE

Dobro došli na RITUAL FEST !

Ritual Fest je jedinstvena manifestacija u Srbiji koja prezentuje soundsystem kulturu. Festival je nastao pre šest godina u Novom Sadu kao DIY projekat nakon iskustva entuzijasta koji su posećujući slične događaje u regionu a vođeni idejom jamajkanske reggae i dub tradicije. Soundsystem kultura je poseban ugođaj zvučnog zida koji je prilagođen niskim frekvencijama muzike u kojoj dominira sub produkcija a da pri tome ne oštećuje sluh već stvara pozitivne vibracije koje pokreću na ples i potpuno zadovoljstvo uživanja u muzici. 

Ritual-Fest- Foto

U prethodnom periodu Ritual Fest je predstavio vodeće soundsysteme iz okolnih zemalja gde već postoji zavidan nivo ove kulture, od Digitron Sound Systema iz Zagreba, Boca Sound Systema iz Zadra, Shalamandra Sound Systema iz Austrije i Warrior Charge Sound Systema iz Italije. 

Shimana-Soundsystem

Pored reggae i dub muzike soundsystem kultura reprezentuje bass muziku čija je produkcija zasnovana na moćnim sabovima. Ritual Fest je predstavio velike zvezde drum&bass i jungle muzike kao što su Remarc, LTJ Bukem i dBridge kao i vodeće regionalne izvođače.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UnpbxRFfUGo&w=560&h=315]

Šesto izdanje festivala održaće se 15. i 16. decembra u Firchie Think Tank Studiju u Kineskoj četvrti kada će Ritual Fest predstaviti novu italijansku alternativnu scenu. Iz Udina dolazi nova generacija zaljubljenika u soundsystem kulturu i producenata reggae i dub muzike – Shimana Sound System. Iz Torina stiže nova zvezda bass muzike – Kiril ispred The Dreamers izdavačke kuće koja prezentuje mlade talente drum&bass scene. 

Podršku gostima pružiće lokalni izvođači i promoteri zvuka prilagođenog sound systemima, od trenutno vodećeg dnb producenta – Subview koji poseduje izdanja za Hospital Records i Ram Records, gosta iz Brazila – elioH do Baseline, Half Baked, Outworld i Sub:tribe kolektiva. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ODHWD9ojtLA&w=560&h=315]

Ulaznice za Ritual Fest su dostupne u pretprodaji po ceni od 500 rsd dvodnevne i jednodnevne po ceni od 350 rsd putem Gigs Tix -a. Cena ulaznica za vreme događaja biće veća i iznosiće 500 rsd po danu dok će se prvog dana festivala dvodnevne ulaznice prodavati po ceni od 800 rsd.

Shimana-Soundsystem-2

Doživite nezaboravno iskustvo moćnog soundsystema i muzike na novosadskom festivalu alternativne kulture.

 

Dobro došli na Ritual Fest!

Više informacija: www.facebook.com/ritualfest

Event: https://www.facebook.com/events/1470994226289783/

 

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IgE26cmIXfo&w=560&h=315]

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply