Nepolitikin Zabavnik

FUTURE SOUND OF DANUBE

Futura Kultura 2022 – 17. / 18. jun – BORISOV ATELJE

 piše : Milorad Popović

Futura Kultura je nezavisni projekat entuzijasta i zaljubljenika u alternativnu muziku i umetnost zasnovan na DIY principu kako bi se sačuvala i odrzala sloboda kreativnog delovanja u underground zajednici Novog Sada. 

Moto projekta Futura Kultura je “Let The Music Be With You” gde dajemo potpunu slobodu izvodjacima i umetnicima da budu kreativni a posetiocima da na poseban nacin otkriju prostranstva andergraund kulture. Ovog vikenda 17. i 18. juna će se održati FUTURA KULTURA 2022 u umetničkom kutku Borisov atelje na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

U petak 17. juna će nastupiti Novosađanin X-Coast , producent i vlasnik Riviera Records, koji poslednjih godina živi u Njujorku i gradi sjajnu karijeru. 

Pionir novosadske rejv scene i član sastava Noise Destruction, Fakir dolazi na Futura Kultura da ponovo donese sjajnu muziku i atmosferu. 

Mladi producent i vlasnik hitova “Ja Sam Haus” i “Daj mi malo”, Miles High otvoriće prvo veče druženja. 

Vladimir Aćić, sinonim za techno zvuk u gradu već dve decenije na najbolji način prezentuje novosadsku underground scenu, ponovo se vraća u Borisov atelje u petak 17. juna da zajedno plešemo čekajući najlepše svitanje na Đavi 🌞 

Coco Bryce, super didžej, producent i vlasnik izdavačke kuće Myor iz Holandije je eksklizivni gost koji će nastupiti u subotu 18. juna u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Njegovi setovi su nepredvidivi jer kombinuje više žanrova plesne muzike ali uvek akcenat daje na Bass zvuku 🔊 

Extra Bass će u okviru projekta Futura Kultura predstaviti mladog producenta i didžeja pod imenom Flowtech koji će nastupiti zajedno sa A:Cortex ispred organizacije Kontakt.

Kick Kong je odličan didžej, skreč maestro i street artist. U svojim setovima donosi plesnu energiju funk, hip hop, jungle/drum&bass zvukom. 

Multimedijalni umetnik Shpira je sinonim za underground i street art kulturu u Novom Sadu. Nastupiće 18. juna u okviru projekta Futura Kultura kao MC sa matičnim Baseline kolektivom. snažne rime i efektan voice čine da njegov performans uvek bude drugačiji i poseban. 

U dusi panker u nogama fanker Double B više od dve decenije rola izlomljen ritam. Sa Baseline Crew gura drum&bass/ jungle kao autentičnu novosadsku underground priču. 

Rasheed je super didžej i MC, predstavnik Baseline ekipe koji kombinuje sve podžanrove bass muzike. Nastupiće 18. juna u Borisovom ateljeu i zatvoriti ovogodišnje izdanje projekta Futura Kultura. 

Ulaznice za Futura Kultura se prodaju prilikom ulaska na događaj. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 500 rsd do ponoći a 700 rsd nakon ponoći. Vidimo se u bašti alternativne umetnosti Borisov atelje na Đavi 🙏

(Visited 460 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: