Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Alitor – atomski povratak uz “Consecration”

Posle duže pauze, metal bend Alitor iz Inđije se vraća na domaću scenu. Povratnički video – singl benda, pod nazivom “Consecration”, objavljen je 28. novembra na zvaničnim youtube kanalima benda i izdavača – Take It Or Leave It Records.

Ovom razornom pesmom grupa najavljuje drugi album koji simbolično nosi naziv “II” (Alitor) i koji će biti objavljen pod okriljem najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće Take It Or Leave It Records, koja će, takođe, u digitalnom formatu reizdati i bendov prvi materijal “Eternal Depression” iz 2014. godine.

Grupa planira da do objavljivanja albuma pusti u etar čak 3 singla, a kompletno izdanje se očekuje početkom naredne godine.

Ovaj album je realizovan u saradnji sa Lukom Matkovićem (Citadela Sound Production Studio) iz bendova Quasarborn i Bombarder, a materijal je sniman tokom 2019. godine.

Video prikaz pesme “Consecration” je takođe realizovan u saradnji sa Lukom koji je bio zadužen za režiju i montažu, dok se snimateljskim zadacima bavio Jovan Uzelac.

Bend je do sada objavio nekoliko zvaničnih izdanja: “Embittered” (EP, samizdat, 2012) i “Eternal Depression” (Full length, Witches Brew Records 2014). Album “II” (Alitor) će biti prvo zvanično izdanje benda još od 2016. i singla “Patterns of Redemption”.

Na koncertima u Inđiji (29. novembar, KulturniCentar) i Beogradu (30. novembar, Garaža) sastav je premijerno izveo nekoliko pesama sa novog albuma.

Više o aktivnostima benda u narednom period saznajte putem zvanične facebook stranice I sajta: www.facebook.com/alitorofficial; www.alitor.net

Ivan Stanimirović Rizinger

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply