Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ARMAGEDDON & V.I.T.R.I.O.L.  „Witchies & Fairies – live & unplugged“ EP (TMINA RECORDS, novo online izdanje)

Tačno u ponoć  31.10.2019., kao i prethodne tri godine, ARMAGEDDON je objavljio novo online izdanje, ovog puta zajedno sa V.I.T.R.I.O.L.-om.

U pitanju je akustični, koncertni album, održan u SKC Fabrika u Novom Sadu 2017., gde su muzičari iz oba benda izvodili kompozicije Đorđa Letića (osnivača Armageddon-a i V.i.t.r.i.o.l.-a). 

Učestvovali su poznati novosadski pevači: Zoran Šandorov– rock vokal, Marta Balaž (sopran) i Vanda Marijanski (mecosopran). Instrumentalne solo deonice pripale su violinisti Florijanu Balažu, koji je u sastavu V.I.T.R.I.O.L.-a od samog početka, 1992. godine. Specijalan gost na flamenko gitari, bio je Nenad Patković (grupa „Šinobusi“), koji je zajedno sa Đorđem Letićem (prateći vokal i gitara), odsvirao dve balade Armageddona „Bastet“ i „Back to Elfish Land“. Za bis je izvedena renesansna kompozicija iz XVI veka „Greensleeves“, sa flamenko varijacijama na temu. 

Naslovna strana albuma je delo umetnika Čabe Nemeta, koji je spojio tematiku ARMAGEDDON-a (Witches – veštice) i V.I.T.R.I.O.L.-a (Fairies-vile) u jednu sliku. Kao model za vilu i vešticu, pozirala je Marijana Puškar, zaštitno lice V.I.T.R.I.O.L. Agencije, koja učestvuje u realizaciji ovog izdanja, zajedno sa Tmina Recordsom.  

Album je od 31.10.2019., postavljen na besplatno preuzimanje preko zvaničnih sajtova: www.armageddon.rs  i www.vitriol-music.com    

Preko navedenih sajtova možete besplatno preuzeti veći deo diskografije oba benda, što je preko 20 izdanja u mp3 formatu.

http://www.gromrecords.net/tmina.html

    

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: