Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ART EFFECT nam donosi “Zimsku kišu” !

Art Effect je hrvatski pop rock sastav iz Splita koji je nastao 2018. godine.

Prvotna četvorka je okupljena kao brit pop tribute bend, ali su se nakon nekog vremena odlučili posvetiti stvaranju vlastitih pjesama na hrvatskom jeziku, inspiriranim utiscima svakodnevnice jedne individue, a protkane pozitivnim težnjama.

Postav članova se stabilizirao početkom 2020. godine kada se Denisu Mitru i Antoniu Žeravici, gitaristu i basistu benda, pridružuje Mirna Leopolda Vukorepa na vokalu, a što je gitarske rock riffove oplemenilo melodioznim prizvukom i spojilo u jednu neobičnu, ali sada prepoznatljivu kombinaciju.

Iste godine pridružuju se i Tonči Bratanić na bubnju te Bono Bosak na drugoj gitari, pa se kao kompletan glazbeni sastav u ovim izazovnim, reduciranim vremenima posvećuju studijskom snimanju i radu na svom prvom albumu, dok direktan kontakt s publikom na koncertima i festivalima ne bude opet moguć.

Do sada su izbacili singlove Jedrilica i Zimska kiša koji su po društvenim mrežama i glazbenim portalima zadobili mnoštvo pozitivnih kritika, a koje je i publika toplo primila.

 

 

https://www.facebook.com/arteffectsplit

https://www.instagram.com/arteffectofficial/

https://arteffect.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/arteffectsplit

 

 

Članovi benda:

Denis Mitar – gitara

Antonio Žeravica – bas

Mirna Leopolda Vukorepa – vokal

Tonči Bratanić – bubnjevi

Bono Bosak – gitara

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply