Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Bane Jelić predstavio klasike na albumu “History”

Nešto više od dve godine nakon sjajnog albuma “East-West” gitarskog maga Baneta Jelića pred nama je njegovo novo iznenađujuće dugosvirajuće izdanje “History”, praćeno promo video singlom urađenim za temu “16th Caprices Niccolo Pagannini”.

Album “History” snimljen je u periodu između 1984. i 1994. godine u skromnim kućnim uslovima kao demo snimci na Aiwa kasetofonu. Kao i nekoliko prethodnih izdanja Baneta Jelića i ovaj album pojavio se pod etiketom najstarije srpske izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.

“Na ovom albumu predstavio sam dela virtuznih majstora violine i gitare. Svirao sam dela od N. Paganinija  – 16, 11, 5, caprices i Moto perpetuo, zatim Bumbarov let od Rimsky Korsakova, dva moja kaprica u arpeđima i stakatu, instrumental od Yngwie Malmsteena, kapric od Joe Satrianija… Sve ukupno 14 pesama koje nisu produkcijski brilijantne, ali su značajne i dobro izvedene. Zahvaljujem se Take It Or Leave It records-u, koji je zaslužan što je ovaj materijal dobio svoje mesto pod muzičkim suncem.” – komentarisao je zanimljive pojedinosti vezane za njegovo deseto diskografsko solo izdanje, Bane Jelić.

Spot je delo Vladimira Ivanovića.

Album “History” može se poslušati i pazariti na svim relevantnim digitalnim platformama, dok će se na disku pojaviti početkom naredne godine:

AppleMusic: https://apple.co/3oyUW5r

Amazon: https://amzn.to/3grzqNi

Spotify: https://spoti.fi/2JZHk4j

Deezer: https://bit.ly/2K6C7r9

Video spot “16th Caprices Niccolo Pagannini”: 

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Reply