Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Belo u Boji serviralo album “Stvarnost koju stvaramo”

Dugoiščekivani album među aktivnim pratiocima alternativne regionalne rok scene “Stvarnost koju stvaramo” drugo je muzičko izdanje i prvi album kvinteta Belo u boji iz Gornjeg Milanovca. Ovu diskografsku poslasticu servirala je tržištu najstarija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records.

  • Kao i svaka priča koja dolazi iz stvarnosti, i ova ima svoje ljubavno lice i političko naličje. Lice ove priče izraz je straha, divljenja i ekstaze. Naličje ove priče izraz je nepoverenja u ideološke fantazmagorije, friziranu retoriku i našminkane narative koji od sveta prave tužni cirkus, mesto vavilonske pometnje i sveopšte usamljenosti. Sa druge strane, ovo je pokušaj da se kroz negaciju otvori uvid u ono što stvarnost u krajnjem ne bi smela da postane”, elaborirali su ideju ovog izdanja lucidno članovi benda, te dodali:

  • Dokle god je takve svesti, koju ne mogu slomiti ni najsavršenije alatke najspretnijih mučitelja, postoji šansa za stvarnost koju stvaramo”.

 

Album je sniman, miksan i masteriran u studiju “Klinika Petrović” (BIGZ) leta i jeseni 2018. godine. Za snimanje su bili odgovorni Ivan Petrović i Julijus Velker, dok je miks i mastering takođe delo Ivana Petrovića.

Slika na naslovne strane izdanja rad je Nebojše BežanićaVelika slika” (fragment).

Autor fotografija: Ivica Milošević 

Google play https://tinyurl.com/ycm9kghy
Amazon https://tinyurl.com/ycfcv3wo
Deezer https://tinyurl.com/yd8zq6fb
iTUnes https://tinyurl.com/y9aales5
Spotify https://tinyurl.com/ydc6jrlv

 

Belo u Boji (članovi):

Miodrag Danilović – vokal

Strahinja Stefanović – solo gitara

Naum Simovski – ritam gitara

Luka Jakovljević – bas gitara

Miloš Knežević – bubnjevi , bek vokal

Ivan Stanimirović Rizinger

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: