Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

” Born Unwanted” – novi singl jednog od najstarijih metal bendova regiona, DEVASTATION

 
 
Devastation je jedan od prvih jugoslovenskih speed-thrash metal bandova, nastao u Puli 1986. Prvi demo objavljuju 1987. a onda se postava menja. Drugi demo izlazi 1989 (taj demo je 2018 godine objavljen na vinilu za 30-godišnjicu). 1990. band mijenja ime u Hatröss, i sviraju sve do 1997, uz snimljena 2 demo snimka 1992. i 1994. godine . Tri godine kasnije band definitivno prestaje sa radom, do 2007, kada se pravi reunion, ponovo pod imenom Devastation, ovoga puta u Zagrebu (osnivač banda Alex se seli u Varaždin, pa se band sa članovima iz 5 različita grada okuplja u Zagrebu za probe).
 
Međutim, početkom 2009 .nastaje prva varaždinska postava banda i band postaje 100% varaždinski. U toj postavi grupa svira povratnički koncert u Šidu 2010. a samo godinu kasnije se zbog žestokih muzičkih razlika raspada. Godine 2016. Alex okuplja potpuno novu postavu, najaktivniju do sada, i već početkom sledeće godine DEVASTATION objavljuje povratnički EP “In Memoriam” sa tri obrade. Početkom 2019. grupa objavljuje web live album “Live In Ormož“, a već u aprilu svoj prvi autorski studio materijal od 1994. Demo nazvan “Ground Zero” sa četiri potpuno nove autorske pesme biva pušten u opticaj. Trenutno je u pripremi materijal za album kojeg planiraju da počnu snimanje krajem godine, a objaviće ga tokom sledeće godine.
 
 
Članovi benda su:
Leonardo-bubnjevi
Bernard-bas
Danijel-gitara
Alex-vokal
 
 
Na kraju možete pogledati spot za pesmu “Born Unwanted” sa EP-ja “Ground Zero” koji je ujedno i prvi ikad snimljen spot benda DEVASTATION. Nadam se da će vam se dopasti, a takođe se nadamo da će zdravstvena situacija (ili vladari sveta, kako ko posmatra ovo vanrednos tanje) dozvoliti da bend gledamo i uživo !
 
(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d