Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Claymorean premijerno objavljuju spot za pesmu “Spirit of Merciless Time”

Lazarevački hevi metal bend Claymorean nedavno je završio snimanje i drugog po redu muzičkog videa sa aktuelnog albuma “Eulogy for the Gods”. Ovog puta bend se predstavlja pesmom “Spirit of Merciless Time”, koju su zajednički komponovali Uroš KovačevićDejana Garčević i Vladimir Garčević. Snimanje, montažu i režiju spota potpisuje Milan Savić Dexter (Studio C47), dok su promotivne fotografije delo Stefana Vidojevića.

Vizuelni koncept i glavna uloga u ovom spotu povereni su umetnici Isidori Simić, koja je uz režisera Savića osmislila i realizovala priču koja prati ovu muzičku numeru. Za miks i mastering zvuka pobrinuo se dugogodišnji producent benda Boris Šurlan. Claymorean se takođe zahvaljuje i ekipi iza scene, a posebno Neveni Šurlan, frizerskom studiju Twins, Gordani Vesković, Katarini Sretenović, Slađani Stojnić, Ivanu Simiću, Nikoli Đorđeviću, porodici Živković, Zoranu Nikoliću Šoki, kao i svim dobrim meštanima Baroševca, bez čijeg rada i pomoći ovaj video ne bi bilo moguće realizovati. Večna zahvalnost ide Andersonu Tiagu i njegovom kanalu NWOTHM Full Albums zbog neprekidne podrške!

Spirit of Merciless Time predstavlja vekovnu priču o nehumanom odnosu prema ženama kroz istoriju ljudske vrste. Iako se njihov položaj značajno poboljšao počev od druge polovine dvadesetog veka, širom sveta i dalje su prisutne brojne zloupotrebe i izrabljivanje žena, bilo kao slučajevi fizičkog i psihološkog nasilja, bilo kao različiti oblici neravnopravnosti u društvenim i pravnim okvirima.

Namera autora je podizanje kolektivne svesti i skretanje pažnje na patrijarhalnu indoktrinaciju i pritisak koji ženama, mladim devojkama i devojčicama nameću religijske organizacije, porodica i zaostali društveni sistemi. Svake godine širom sveta 66.000 žena nasilno izgubi život, od čega skoro 17% čine slučajevi ubistava sa umišljajem. Samo u Srbiji, između juna 2017. godine i juna 2020. godine, ubijene su 84 žene. Kao faktori visokog rizika, u većini slučajeva, označeni su ljubomora partnera i nasilničko ponašanje istog, kao i bezuspešan pokušaj žrtve da napusti nasilnika i pobegne iz nezdrave veze.

Prirodno stanje svakog ljudskog bića nije u nametnutom služenju drugoga, kao što nijednom ljudskom biću nije u prirodi da poseduje drugo ljudsko biće.”

Muzika: Dejana Garčević, Uroš Kovačević & Vladimir Garčević

Tekst: Vladimir Garčević

Vizuelni koncept i glavna uloga: Isidora Simić

Kamera, montaža i režija: Milan Dexter Savić (Studio C47)

Scenario: Isidora Simić & Milan Dexter Savić

Fotografija: Stefan Vidojević

Miks i mastering zvuka: Boris Šurlan (Midnight Studio)

 
Links (linkovi):
 
 
 
(Visited 139 times, 1 visits today)

Leave a Reply