Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Crno sunce opevalo „Iza horizonta događaja“

Kraljevačka metal/hard core postava mističnog naziva Crno sunce upravo je objavila svoj album prvenac „Iza horizonta događaja“ za diskografsku kuću Take It Or Leave It Records.

Materijal „Iza horizonta događaja“ sa 10 pesama sniman je u periodu decembar 2017. – avgust 2018. Mastering i produkciju je radio Ivan Ilić-Ćili. Pesme za album snimljene su u tri studija: Wild Cat i Ćili Lab u Kragujevcu kao i u studiju Singularity u Kraljevu. Sve pesme komponovao je Branko Ratković, a aranžmane je radila sama grupa, Crno Sunce.

Album je objavljen za najstariju nezavisnu srpsku izdavačku kuću Take It Or Leave It Records i može se, u fizičkom (CD) obliku naći u svim bolje snabdevenim muzičkim radnjama i u digitalnoj distribuciji na svim relevantnim platformama kao i na You Tubu.

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/iza-horizonta-dogadjaja/1456677989

Amazon: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07PP64HHJ/ref=dm_ws_sp_ps_dp

 Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Crno_Sunce_Iza_Horizonta_Dogadjaja?id=Bcazbf355ntjke6cnjmvd3uy764

 Deezer: https://www.deezer.com/en/album/91037832

Album na YT:

Crno Sunce je metal/hard core bend iz Kraljeva, nastao 2015. godine od strane Darka Sojevića (Mortuus, Istok) i Branka Ratkovića (Punished). Prvi demo snimci su napravljeni sa Darkom na glasu i Brankom na ostalim žičanim instrumentima. Bubanj je svirao Vojin Ratković (Punished, KBO!, Totalni promašaj). Ali kada su pesme počele da se razvijaju uvideli smo da će nam biti potrebna pomoć drugih muzičara tako da je prvobitna ideja da budemo samo projekat prevaziđena i u roku od dve godine kroz bend je prošlo više muzičara sa kraljevačke underground scene.

Sredinom 2017. postava se ustalila – solo gitaru je preuzeo Rade Terzić (Hoću Neću, Zortdrop, MetalCorp), bas gitaru Darko, a pred mikrofon je stao Vladimir Jovanović (KIDS, Evil Dick) i počele su pripreme za snimanje prvog albuma. Posle višemesečnog vežbanja i početka snimanja albuma, zbog neslaganja oko muzičkog pravca u kojem bend treba da ide opet smo bili prinuđeni da menjamo postavu. Vladimir je napustio bend, pa je na njegovo mesto došao Miloš Stošić (Motorcharge, Deadly Mosh) iz Kragujevca. Sredinom 2018. godine je snimanje albuma završeno, kao i saradnja sa Vojinom tako da je u bend ušao Dejan Živković (Concrete, The Truth, No Choice) na mestu bubnjara.

U trenutnoj postavi bend je krenuo u promociju svog debi izdanja.

Ivan Stanimirović Rizinger

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: