Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Crveni Vetar lansirao debi album „Ljubav i depra“

Dugo je naša rokenrol scena čekala ovakav album. Debi izdanje beogradske pank rok super grupe Crveni vetar, „Ljubav i depra“, u izdanju Take It or Leave It Records iz Beograda, predstavlja savršenu gitarsku oluju. Na albumu se nalazi dvanaest žestokih, melodičnih i emotivnih pesama, od kojih barem deset zaslužuje video spot, sa tekstovima koji putuju od ljubavi do depresije i nazad i harmonijama na kojima mogu pozavideti i rokenrol dinosaurusi.

Noseći zid Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja, Đu, čiji vokal pleni i hipnotiše, podsećajući u nekim trenucima na Zanu Nimani, smeštenu u jedan moderni razbijački kontekst. Ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je, na drugoj gitari, naš poznati pisac Marko Vidojković.

Kontrolišemo šta će da govori, imajući u vidu njegovu reputaciju“,kaže Đu o svom gitaristi. „Šalim se, sam je tražio da bude u drugom planu, pošto tvrdi da bi njegovi drugi angažmani bespotrebno skretali pažnju sa naše muzike.“

Kad je reč o albumu „Ljubav i depra“, Đu kaže: „Jako smo ushićeni. Dugo smo radili na njemu, dugo smo ga i snimali, sada kad je konačno tu, na ivici smo da prsnemo od sreće. Dodatni podstrek je i to što je naš prvi singl, „Koliko košta“, za ovih mesec dana čuo veliki broj ljudi, a reakcije su uglavnom bile takve da žele da čuju i ostale pesme.“

Album se od osmog aprila može kupiti u  robnoj kući „Vulkan“ u Sremskoj i Dallas Records Shop u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna), a može se naručiti i pouzećem preko fejsbuk stranice Take It or Leave It Records (https://www.facebook.com/TIOLIrecords/). Uz to dostupan je i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play:      http://tinyurl.com/y5cpbhjo

Amazon:             http://tinyurl.com/y2nj57dc

Deezer:                https://www.deezer.com/en/album/91037972

iTUnes:                http://tinyurl.com/y5csjm5m

Spotify:                http://tinyurl.com/yyhcfuy5

U tome i jeste glavni adut Crvenog vetra. Njih mogu da slušaju svi koji vole gitarsku muziku, od pankera do metalaca, od veterana do klinaca – teško je i retko spojiti razvaljivanje i komercijalni kapacitet, a to ovom bendu ide kao od šale. Album je sniman u studiju Asfalt, a za miks i mastering zaslužan je iskusni hardkor pank dvojac, Mlađa Tea Break i Dino Dolničar.

Kad ga preslušate i deseti put zaredom, što je u slučaju ovog albuma minimum, neizbežno ćete se setiti kako je izdavačka kuća Take It or Leave It bila zaslužna za proboj nekoliko velikih rokenrol imena tokom devedesetih, a Crveni vetar predstavlja dokaz da TIOLI nastavlja u istom maniru i pošto smo debelo zašli u dvadeset prvi vek.

FB: https://www.facebook.com/crveni.vetar.belgrade/

YT album “Ljubav i depra”: 

Ivan Stanimirović Rizinger

 

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: