Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Crveni vetar: Vreme je da saznamo “Koliko košta”

Prvi singl beogradskog pank rok benda Crveni vetar, pod nazivom “Koliko košta”, izašao je osmog marta, kao official audio klip, na mreži YouTube.

“Koliko košta” je pravi prikaz onoga što Crveni vetar muzički predstavlja – brzi, melodični pank, pun harmonija, po uzoru na kalifornijske bendove, poput Bad Religion, Pennywise ili NOFX, s tom razlikom što su tekstovi na srpskom, a vokal ženski.

Hteli smo da izbacimo prvu pesmu osmog marta kako bi podigli svest o ugroženim pravima žena širom planete. Zapravo, album izlazi osmog aprila, pa je bilo zgodno da pustimo prvu pesmu mesec dana ranije. Iako ženska prava jesu ugrožena, mislim da je ljudski rod u suštini toksičan. Tema pesme ‘Koliko košta’ je upravo o tome kako je teško živeti u takvom okruženju“, objasnila je suštinu baš današnje promo akcije Đu – heroina Crvenog vetra.

Crveni vetar nastao je 2015. na čelu benda nalazi se Đu, nekadašnja pevačica i gitaristkinja kultnog all-girls benda Jailbait, dok ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi beogradskih hardkor/ pank bendova Hitman, Stonewall i On the Run.

“Koliko košta” predstavlja tizer za prvi album Crvenog vetra, koji pod nazivom “Ljubav i depra” izlazi osmog aprila, za Take It or Leave It Records, iz Beograda.

Ivan Stanimirović Rizinger

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: