Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ČudNoReĐe ima novi singl i spot pod nazivom “Djeca korova”

30

Ognjen Bašić ČudNoReĐe je od onih na koje se svima poznata PR fraza “glazbenik kojeg ne treba posebno predstavljati” nikako ne može primeniti. Ne samo zato što je, kako kažu “najpoznatiji nepoznati glazbenik u državi“, pa ga eventualno brzo zaboravite jer se ne pojavljuje kontinuirano u medijima. Čak i da je “popularan”, “legendaran” ili “kultan” što (još) nije, i dalje bi ga svakim novim izdanjem trebalo posebno predstavljati, jer opis kojim ste ga prethodno predstavili vrlo verovatno neće vrediti za sledeće predstavljanje.

Nije predvidivo u kojoj će kombinaciji žanrova njegova nova pesma biti studijski izvedena te hoće li ČudNoReĐe delovati kao akustični kantautorski solo projekt, kao elektrizirani višečlani bend ili kao oboje. Posljednja postava benda s kojom je snimio dva od ukupno tri albuma je šaptom pala još pre četiri godine i nakon toga ČudNoReĐe se nije službeno oglasi(l)o nikakvim novim muzičkjim spotom.

Ovoga puta se u nedostatku pratećih muzičara, ali sa željom da pesma bude studijski predstavljena u izvorno zamišljenom bendovskom aranžmanu odlučio sve instrumente koji podupiru vokalnu izvedbu (gitaru, bas i bubnjeve) odsvirati i snimiti sam. Audio snimanje i produkciju te scenarij, režiju, kameru i montažu videospota potpisuje Dinko Čvorić – Doringo.

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: