Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ČVRGE izbacile EP ” Erotske i druge priče”

Šaljivi ska sastav „Čvrge“ iz Srbije rešio je da nas obraduje novim izdanjem. Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova Svakidašnja žurka u mom graduBazuka zvuka i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere KomšinicaSelfie i prepev pesme Mojih 5 minuta sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Fotograf – Božidar V. Nedeljković

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom maja 2022. godine.

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini!

Fotograf – Božidar V. Nedeljković

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

** 

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Album Erotske i neke druge priče izlazi 2. juna 2023. godine u izdanju “Akord Records”-a.

 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Reply