Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Debi album Lepše Brene – „Prazni gradovi plešu“

dav

SKCNS je nakon albuma Instant karme i Mamurlooka od početka ove godine objavio svoje 98. CD izdanje, debi album zanimljivog arhitektonskog pop dueta Lepša Brena.

„Bušilicom sam doneo odluku, praznina će nas spojiti…“ 

(Lepša Brena – 432; Matta-Clark)

Ova praznina je sada ispunjena muzikom. Arhitektonskim popom. 

Na svom prvom albumu Lepša Brena ulazi u grad i ne prihvata da je on otuđen, hladan, dosadan i prazan. Sa 9(+1) pesama, novosadski arhi-pop duopoziva na razotkrivanje svakodnevnih, banalnih detalja grada koje uzimamo zdravo za gotovo, i pretvara ih u muzičke numere koje pozivaju na razmišljanje i pokreću na ples. Od ljubavne pesme o betonu (Beton #1)preko suptilne društvene angažovanosti (Kuhinja+spavaća)i neuhvatljivih fenomena arhitektonskog dizajna (Velika Scena, Atelje 212; 432; Matt-Clark; Mostovi „Sloboda“) sve do oživljavanja napuštenih, naizgled mrtvih urbanih sredina i prostora (^Ljubav na krovu^; Prazni gradovi), ovaj album govori o melanholiji grada na drugačiji, razigraniji način. 

Prazni gradovi konačno plešu.

Album je snimljen u Budimpešti, Novom Sadu i Subotici u raznim periodima tokom prethodne dve godine. Na njemu sviraju i pevaju Attila, Višnja i Andrej. Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova (od new wave-a preko trip-hop-a do indie electro-rock-a). 

PRAZNI GRADOVI PLEŠU izlazi 22/10/2020, u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. CD koji sadrži i poster i tekstove pesama dostupan je putem lepsabrena@gmail.com

Prva koncertna promocija i prodaja albuma biće održana u CK13 u Novom Sadu, 24/10/2020 od 20.30h. Više o događaju možete pogledati ovde:

https://www.facebook.com/events/3806987919334616/

Spot za prvi singl sa albuma, „Velika scena, Atelje 212”:

in/fb: @lepsabrena

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply