Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Divlje Jagode predstavile singl “Kreni kišo” !

Posle numera “Plave noći bez tebe”, “Zašto ranije nisi došla”, “Vanilla i znoj”, grupa Divlje jagode predstavila je novi, četvrti singl pod nazivom “Kreni kišo” sa predstojećeg studijskog albuma.

FOTO : NEBOJŠA RAUS

Uigrani i dokazani tandem Toni Janković i Livio Berak, posle numera “Ulica na lošem glasu” i “Plave noći bez tebe”, po treći put su dokazali da dva potpuno različita vokala mogu savršeno da funkcionišu.

– Ne postoji neko pravilo kako i kada objaviti novi studijski album, a da on ispuni sva očekivanja. Je li to zima, ljeto, proljeće ili jesen, mislim da je potpuno nevažno, kao i razmišljanje o tome koliko singlova treba izbaciti prije nego album ugleda svjetlo dana. Većina bendova snimi jedan ili maksimum dva singla, dok samo mali broj projekata ima više od dva singla prije nego objave novi album – rekao je osnivač i frontmen Divljih jagoda, Zele Lipovača i dodao:
– Kako je ovo Jagodama četvrti po redu singl, očigledno da sam odlučio prikloniti se manjini, vjerujući da je ovo vrijeme singlova. Ne pitajte me hoće li biti i peti singl, jer osim drvene peći, sve je moguće.

Zele je zaslužan za muziku, aranžman i produkciju pesme, a tekst je napisao je Fayo, njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik. Spot je sniman u Šišmiš studiju, a za miks i mastering bio je zadužen Švigi.

– Spot je post-apokaliptična steampunk distopija smještena u sumornu verziju budućnosti, koje se često pribojavamo u posljednje vrijeme. Simbolika sata bez kazaljki (kao nastavak video uradaka “Sama si” i “Ulica na lošem glasu”) podvlači temu pjesme “Kreni kišo” kao vječno pitanje prolaznosti života – objasnio je radnju režiser spota i klavijaturista Divljih jagoda, Damjan Deurić.

(Visited 250 times, 1 visits today)

Leave a Reply