Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

DORINGO ima i četvrti singl sa “BUDEM BUDEM” – “Zdravo za gotovo” !

Kao četvrti singl sa aktuelnog albuma “Budem Budem” zagrebački instrumentalni sastav DORINGO izbacio je pesmu ” Zdravo za gotovo” 

Video isprepliće naučnu fantastiku, religiju i drevni misticizam s porukom da svoje postojanje, planetu Zemlju, pa čak i svemir uzimamo zdravo za gotovo.
 
Pesmu su snimili Dinko Čvorić – Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj), Mak Murtić (saksofon) i Nika Bauman (flauta) dok se na albumu još pojavljuju i Lucija Stanojević (violina) te Orjen Riđanović (gitara).
Spot je montirao Dinko Čvorić – Doringo koristeći animirane kadrove raznih autora iz celog sveta što i koncepcijski odgovara njihovom predznaku “world music” koji je posebno izražen u ovoj pesmi.

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osivanjem benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (tačno njih osam) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Dinko ČvorićDoringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) počinju delovati 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno drugi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu kao stalni članovi pridružuju se Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina).

Muzika je avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što delomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo delovanje. Novi album “Budem Budem” izlazi na jesen 2021. a sastavu se pridružuje i Nika Bauman (flauta). Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani muzičari: Mario Petrinjak (bubanj), Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

Live at Medika (2010) EP

Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE

Infography (2017) ALBUM

Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE

Enofazni Števec (2018) SINGLE

Vrlika (2018) SINGLE

Rimska Salata (2019) SINGLE

Kineska Močvara (2019) SINGLE

Gužva u Svemiru (2020) ALBUM

Tri Probe Tjedno (2020) SINGLE

Budem Budem (2021) ALBUM

 

Linkovi:

YouTube: https://www.youtube.com/c/Doringo

Facebook: https://www.facebook.com/music.doringo/

Instagram: https://www.instagram.com/doringo.music/

Bandcamp: https://doringo.bandcamp.com/

TikTok: https://www.tiktok.com/@doringo.music

iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/doringo/287227166

Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/7807818

Spotify: https://open.spotify.com/artist/12GBKzzYJH0T2fGN29FzgY

Amazon: https://music.amazon.com/artists/B001I3G6VK/doringo

YouTube Music: https://music.youtube.com/channel/UCLREhPaF7u8JGt7JD09Difg

Napster: https://us.napster.com/artist/doringo

Tidal: https://tidal.com/browse/artist/8780089

 

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d