Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

dreDDup izdao novi album – “SOYUZ” !

Pioniri industrial zvuka u Srbiji su upravo izdali svoj osmi dugosvirajući album pod nazivom “Soyuz” koji je sa prekidima sniman od kraja 2016. godine do novembra 2018. Album sadrži 15 pesama i traje sat vremena. Produkciju je u DURU studiju u Novom Sadu uradio frontmen i mastermind benda Mihajlo Mikka Obrenov. Kuriozitet je da je na ovom albumu gostovao samo pokojni Simbe (Siniša Radovančev, bubnjar benda Casillas) kojem je to bio poslednji ulazak u studio. 

Na naše pitanje po čemu se ovaj album razlikuje od prethodnih momci iz benda su nam ekskluzivno za DOTKOM odgovorili : “Prvo – produkcijski je bio dosta zahtevniji za izvesti od prethodnih, puno ideja a “malo vremena” za svaku pesmu, pa je i aranžmanski i žanrovski potpuno razbijen. Nema one stare strofa-refren forme koja je prisutna u elektronici od početka. Svakako je ovo prvi baš melodičan album koji smo uradili“.

Pošto nam se učinilo da je album dosta dugačak i da možda slušaoci neće moći da imaju potrebnu koncentraciju da ga preslušaju celog, ekipa iz dreDDup-a nam oponira : “Stari dreDDup albumi su trajali i do 70 minuta, tako da je 60 minuta sasvim ok. Pravimo muziku za one koji je slušaju a ne za one koji jedva čekaju da se album završi pa da slušaju drugi. Ovaj album se sluša u jednom dahu i višeslojan je”. ?  Pošto ih je posle deset godina sviranja u bendu napustio gitarista Alen dreDDup traži gitaristu ili gitaristkinju uz uslov da “mora biti surov, sirov i beskompromisan” čovek ili žena na distorziranom basu ili gitari ? !

https://dreddup.bandcamp.com

Bend takođe traži i izdavača za album, a dotle isti možete kupiti na Bandcamp stranici benda ili ga preslušati na YOUTUBE kanalu grupe.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: