Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Echo Spritus nam predstavlja svoj “Treći svet” !

Echo Spiritus je atmosferični rok sastav iz Novog Sada, osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara). Bend je nastao kao posledica zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva Aleksandra i Zorana u studentskom domu. Teme pesama koje pokrivaju introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima.

 

Echo Spiritus objavljuje svoj debitantski singl „Svetlo“ u novembru 2020. godine, a u martu 2021. i drugo video izdanje pod nazivom „Inkluzija“. Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom. Prvi nastup imali su u julu 2021. u domu-b612, a 2022. godine su bili mnogo aktivniji, nastupivši na 11. izdanju TAKT Festivala, manifestaciji „Liman zove“ u SKCNS Fabrika i na dve svirke u Omladinskom centru CK13. Spot za treći singl „Treći svet“ objavljen je u februaru na YouTube kanalu i socijalnim mrežama. Tekst za “Treći svet” je napisao Zoran Kandić, muziku Aleksandar Pavlović i Zoran Kandić a aranžman je delog celog benda. Snimanje, miks i master delo su Nemanje Đorđevića a bubnjevi su snimljeni u studiju “Piknik” iz Novog Sada.

Što se tiče spota video i editovanje uradili su Una Tomašević, Minja Tomašević i Mia Mlinarević, kolor korekciju Una Tomašević a spot je režirala Mia Mlinarević.

Bend je već neko vreme fokusiran na snimanje albuma prvenca, koji će poneti naziv „Disbalans“, a čije je objavljivanje predviđeno do leta 2023. godine.

Društvene mreže i linkovi:

Facebook: https://www.facebook.com/echospiritusns

Instagram: https://www.instagram.com/echospiritus

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCsMA_4tBau6QcXZdvCRec7g

Svetlo: https://www.youtube.com/watch?v=TQfuFWX9CgE

Inkluzija: https://www.youtube.com/watch?v=TofCzWrHJKo

 

Email:

spiritus.echo@gmail.com

damjanac98@gmail.com

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Reply