Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Experimental / industrial dvojac MRT izdali novi album pod nazivom URWELL

Crime:Scene Records sa ponosom predstavlja svoje 159. izdanje – deseti album novosadskog industrial projekta MRT.
 
 
Posle 4 godine studijske pauze MRT su snimili i objavili album pod nazivom “Urwell“. Na albumu se nalazi 10 experimentalnih i industrial kompozicija a snimanje je obavljeno u studiju DURU sredinom 2019. godine u Novom Sadu. Prepoznatljivi haotični stil MRT-a kroz “poeziju buke” ovaj put gazi u ritmične kompozicije. Album je prožet borbom destrukcije i ljubavi a ni ovaj put nisu izostali vokalni recitali Vilijema Blejka.
 
Za one koji nisu upoznati sa projektom MRT – oni su krajem 2017. godine proslavili 10 godina postojanja pod imenom MRT. Počeli su sa radom 1999. godine pod nazivom Moki LLok i uradili jedan experimentalan album, zatim 2003. menjaju ime u Prozor i nastupaju kao live freejazz/rap/hardcore bend, da bi krajem 2007. godine promenili ime projekta u MRT i krenuli se eksperimentalnim industrial zvukom. Bend je prošao kroz drone/industrial/experimental faze i sada već ima svoj prepoznatljiv zvuk. MRT iza sebe ima 9 studijskih albuma i jedan live album, nastupaju uživo kao dvojac (ponekad i trojac) a članovi su Inquisitor i dr.Eath.
 

 
Album ‘Urwell’ se može besplatno skinuti i preslušati preko Crime:Scene records Bandcamp stranice, kao i preko MRT Bandcamp stranice.
 
lista pesama:
 
01. Itakka
02. Bootty Fal
03. PSSR
04. Urwell
05. Memorex
06. Worros Not
07. Zub AR
08. Danzzur
09. Allu
10. Basting
 
 
linkovi za album:
 
(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: