Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije (ili ukratko G.R.I.M.M.) – sinonim za BUNT

Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije (ili ukratko G.R.I.M.M.) je bijeljinski bend oformljen decembra 2016. godine koji se sastoji od pet mladih i ambicioznih momaka. Na prvi pogled bi se moglo reći da stvaraju rok, na drugi, ipak, pank, ali stvar je u tome što to ni sami ne znaju.

Ton i žanr kod njih se još ne mogu odrediti zbog njihovog velikog opusa kada je u pitanju ukus, što i nije loše jer ne žele da se žanrovski ograničavaju i ni po koju cijenu ne prihvataju kalupe. Neke stvari koje su ipak uvijek prisutne jesu uticajni i upečatljivi tekstovi u autorskim pjesmama koji daju direktan i iskren prikaz današnjeg društva i nezaustavljiva energija na nastupima uživo na kojima se zvuk bunta i neiskaljanog bijesa ka nepravdi osjeti u svakom dijelu tijela slušalaca. Odluka da se album prvenac nazove “Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije” je došla od potrebe da se na što bolji način pokaže puno ime benda, s tim da se u isti mah prikaže ono šta G.R.I.M.M. zapravo jeste; Bunt.

Više o njima možete pročitati u intervjuu koji su dali za PRIS : http://www.pris.rs/intervjui/svetozar-mojic-g-r-i-m-m-sund-uvijek-ima-svoje-mjesto-u-masi-kvalitet-uvijek-ima-svoj-tron/?fbclid=IwAR2MyHCU7vFTBQpkoRJR938xxmx-8G8dxDpipdwEPwo7UJckhKK9-8egpPc

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d