Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Grupa VERVET objavila debi album “DOK PLAČEŠ I SMIJEŠ SE” !

Novigradski sastav Vervet predstavlja debitantski album Dok plačeš i smiješ se prvi put u digitalnom obliku uz najavni singl “Dobar dan” i prateći video spot.

Album Dok plačeš i smiješ se, koji je na jednom mestu okupio izvrsne goste (Peter Lovšin, Davorin Bogović, Zoran Čalić, Leo Anđelković…), nastao je i snimao se u novigradskoj kino dvorani zbog čega je ukrašen live prizvukom.

Pesme, odnosno njih ukupno 11 koliko ih se nalazi na albumu, komponovane su u bluz rok maniru, iako sami članovi benda ističu kako se ne drže čvrsto žanrovskih odrednica, već po svom nahođenju stvaraju karakteristični muzički izražaj. Za produkciju na albumu zaslužni su Leo Anđelković i Denis Makin.

Kao prvi, službeni singl izdvajaju pjesmu “Dobar dan” koja je upravo dobila i prateći video spot snimljen u režiji međunarodno priznate umjetnice Dragane Sapanjoš (dizajn/režija spota), pod vodstvom snimatelja/montažera Danila Cakovića Cakija. Za fotografije sa snimanja spota zadužen je Manuel Paljuh.

“Pjesmu ‘Dobar dan’ izdvojili smo kao singl zbog toga što pjesma ima zarazan ritam, dobar riff koji se proteže kroz nju i jednostavan refren koji odmah ulazi u uho. ‘Dobar dan’ preispituje i izaziva pozitivu i prolaznost jednog običnog dana.” – ističe frontmen Denis Makin te nadodaje da su pesme sa albuma nastale vrlo spontano bez predodređenih pravaca ili stilova, iz čiste emocije.

“Cijeli album govori o istinitim stvarima koje se oko nas događaju, o lažima političara, spontanoj ljubavi, veselju i tuzi. Zato je album nazvan Dok plačeš i smiješ se, jer sadržava sve te emocije, sabijene i sakrivene, otpuštene i raspršene u svemiru kojem živimo. U biti, to je ta kontradiktornost koja nas kroz život prati.” – zaključuje Denis.

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu, uz Denisa Makina, izvrsnog gitaristu i vokala te kompozitora, tekstopisca i aranžera, koji kao spiritus movens stoji iza ove kreativne fuzije. Kroz godine menjali su se muzičari koji su bili članovi grupe Vervet, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktuelna postava benda. Uz frontmena Denisa Makina, grupu Vervet danas čine Dušan Prosen (klavijature/hammond orgulje/prateći vokal ), Tea Tidić (bas/prateći vokal) i Marco Mattietti (bubnjevi/perkusije), uz, po koncertnoj potrebi dodatna postava koju čine Zvonimir Bajević (truba), Mario Bočić (sax), Luka Žužić (trombon) i Leo Anđelković (gitara/prateći vokal).

Početkom 2017. godine, u ovom sastavu, Vervet kreću sa radom na autorskim pesmama, a rezultat rada predstavljen je na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani krajem aprila iste godine, kada je grupa koncertno predstavila pomenuti prvenac koji je sada objavljen prvi put u digitalnom obliku.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d