Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Holandski progeri LESOIR u CK13 !

Holandski progressive rock sastav Lesoir je sinoć održao koncert u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u organizaciji Kosmonaut Booking & Promotion.
Lesoir Ck13 (14)
Lesoir je prvi put nastupio u našem gradu u sklopu svoje prve balkanske turneje na kojoj predstavlja svoj novi album “Latitude” koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Članovi benda, Maartje (vokal, flauta, piano), Eleën (vokal, gitara, klavijature, perkusije), Ingo (gitara), Bob (bubanj) i Ingo (bas), pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan progresivni rok. Podatak da su produkciju i miks albuma radili John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth) može da vam kaže na kakvom nivou je rađen poslednji album benda Lesoir.


Sam koncert je bio vrlo kvalitetan, bend je jako usviran i uigran, a dosta mi se svidela česta upotreba flaute kao instrumenta od strane pevačice Maartje. Nisam previše upoznat sa radom Lesoir-a, jer sam preslušao samo njihov poslednji album ” Latitude” koji mi se prilično dopao i bio je razlog da dođem na koncert. Kako su sami rekli uglavnom su svirali pesme sa tog zadnjeg albuma i prepoznao sam “Modern Goddess“, ” Gone And Forgotten” i naslovnu “Latitude“. Posećenost je bila ispod svakog nivoa, ali sam svestan da je broj koncerata u poslednje vreme zaista velik, da je bio radni dan i da je baza fanova progresivnog roka u Srbiji, a posebno u Novom Sadu izuzetno mala. Bez obzira na sve, ekipa Dotkoma se lepo provela na neočekivanom gostovanju petorke iz Holandije.

Lesoir Ck13 (4)
 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: