Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

I Novi Sad ima prog band ! JEVADH izdali debi singl/spot “NANM 74”

Novosadski post/progressive heavy metal bend Jevadh objavili su, uz pomoć Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, svoj prvi video spot i singl pod nazivom “NANM 74“.

Pesma je inspirisana izrekom “jack of all trades, master of none” i idejom iza te izreke, ali iz malo pesimističnijeg ugla. “Jack of all trades” je neko ko ima mnogo različitih veština, mnogo stvari zna, u mnogo stvari je dobar, ali ništa nije doveo do savršenstva. Neko kome naizgled sve ide, mnogo je talentovan, mnogo je sposoban, ali ničemu se nije valjano posvetio, sve je “do pola“.

Ovakva jedna osoba je sklona da u svojim mračnijim momentima potpuno izgubi veru u sebe i svoju sposobnost, i ima enorman strah da je sve što ona zna i ume ustvari bezvredno, da je samo ubedila ljude oko sebe da nešto zna i ume. Samo je uspela napraviti iluziju kompetentnosti i znanja, u koju je uspela ubediti sve oko sebe, osim sebe.

Fenomen koji se drugim rečima zove i “imposter syndrome“, od kog verovatno svaki mladi čovek u nekom trenutku pati dok pokušava da pronađe neki svoj put. Strepnja da smo se kroz život provlačili malo na talenat, malo na sreću, malo na šarm, i da je rezultat svega toga da smo izgradili jednu veliku laž. Laž koja će pre ili kasnije biti raskrinkana, kada nas stigne sav trud koji smo mogli uložiti, a nismo, jer smo radili “do pola”.

Inače, JEVADH je post/progressive metal bend iz Novog Sada osnovan 2018. godine. Bend je nastao jednog toplog prolećnog popodneva na Limanu 1, kada se skupila ekipa i skontala da je distorzija najbolji sedativ za sve probleme koji nas okružuju.

Članovi : 
Sebastijan Sič – vocals
Damjan Bujandrić – guitar, back vocals
Stefan Kukučka – guitar
Filip Boškov – bass guitar
Staša Stajić – drums

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d