Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Konkurs za novu, drugu multimedijalnu zbirku

Nakon zbirke “Tragovima” (možete je pročitati ovde), koja je ispitala teren, zaključak je takav da su ovakav spoj i kombinacija umetničkih izražavanja preko potrebni našoj balkanskoj književno-vizuelnoj sceni.

Prva zbirka, doduše, nije imala okvir, temu. Ovog puta, za drugu zbirku (za sada bez naziva) je pripremljen malo drukčiji koncept.

Mladi prijedorski pesnik i organizator konkursa Pavle Banjac, u saradnji sa LR&F-om proglašava otvoren konkurs za drugu multimedijalnu zbirku!

Propozicije nisu strogo definisane, a materijal može biti:

Umetnička fotografija (2-3 rada);

Grafike, kolaži i druge likovne tehnike (2-3 rada);

Poezija (do 1 A4 stranice, font 12);

Proza i druge tekstualne forme (do 1 A4 stranice, font 12);

VAŽNA NAPOMENA: zbirka je nadtematski zamišljena kao dualistička, gde će se materijal uskladiti  tako da bi pokazivao dve strane nečega. Primera radi, to želimo da postignemo diretkno sukobljavajući dve mikro-teme “čovek – nadčovek”, “telesno – duhovno”, “dobro-zlo”, u zavisnosti kakav materijal nam bude pristigao – jedan deo zbirke bi pokazao svu raskoš ljudskih emocija, prizemnost, nešto što je svakom od nas svojstveno, a drugi deo zbirke bi išao do granica nadrealizma, transcendentalnosti, nečega što čoveka nadilazi, ali je opet deo ljudske prirode, i koliko su ove dve krajnosti u ravnoteži (ili nisu?).

Od učesnika se ne očekuje da se filozofski bave ovim stvarima (naravno, ne branimo, čak je i poželjno), već priklanjanje jednom od ovih postulata koji su navedeni, tj. emocionalni ili avangardni pristup.

Radovi se šalju na mejl: banjacpavle@gmail.com, a rok je do 31. maja 2019. godine.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply