Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Kruševački John Wayne objavio novi video singl  “Iza bedema (ona ne veruje rečima)”

Znamenita kruševačka power-pop postava John Wayne ponovo poteže, nakon mnogobrojnih pohvala koje su usledile povodom izdanja sjajnog debi albuma “Tračak svetla (2016)… Ekipa predvođena čuvenim bagdalskim piscem Miljanom Markovićem je vredno radila i oblikovala svoj prvi audio-vizuelni korak ka novom dugosvirajućem ostvarenju, singl epsko-lirskog naslova “Iza bedema (ona ne veruje rečima)”.

Miljan Marković, povodom nove pesme kaže:

  • Pesma “Iza bedema (ona ne veruje rečima)” je gorko – slatka pesma koja govori o lepoti, o stvarima koje ne možeš da imaš, govori o pogrešnoj interpretaciji iskrenosti, o istini uvijenoj u mastan papir laži, i o još ponečemu”.
  • “Prošli smo dug put, pobedili smo sami sebe. Velika stvar za Džon Vejn”.

Dejan Stanković kaže:

  • U ova, za rok muziku teška vremena, kada će svako ko odstupa od aktuelnog modela ponašanja na muzičkoj sceni (kupuj preglede na YouTube-u, budi banalan i vulgaran, ponašaj se kao reality show igrač..) biti proglašen za luzera ili anahronu budalu, odlučili smo da ni za pedalj ne odstupimo od naših shvatanja zasnovanih na stavu da je trenutna moda prolazna, a dobra muzika večna. Pokušavajući da budemo neki ‘mainstream’ baziran na dobrim tekstovima i zreloj svirci postali smo upravo nešto suprotno – alternativa trenutnom mainstream-u, pokretu koji nema ime, a koji se diči prostotom, bahatošću, primitivizmom i neukusom svake vrste. Ponosimo se time, uvereni da će ova a i ostale naše pesme ostati i živeti baš zato što su takve kakve jesu, drugačije, ponekad gorke, ali uvek iskrene i bogate porukama koje nešto znače. Naša muzika je na neki način omaž starim dobrim bendovima koje volimo, naš azil od ovog kolektivnog ludila”.

John Wayne je pop-rok sastav iz Kruševca, nastao za potrebe zvučne ilustracije Markovićevog romana “Klarina ljuljaška”. Pesma se zvala “Put u Pendolo”, posle koje su uobličili i album “Tračak svetla” na kojem su zabeležili deset tema. Album je objavljen krajem 2016. godine u izdanju TIOLI Records.

Ivan Stanimirović Rizinger

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: