Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Ljudi od reči, za Slaviju u ritmu basa (Stuttgart Online unplugged)

 
Stuttgart Online 2 Foto by Romana Slacala
Neko veče je u beogradskom bifeu “Čilton“, svoj akustični koncert, održala garažna rok postava, okupljena u bendu – “Stuttgart Online“.
Sve uigranija ekipa u sastavu Bojan Slačala – akustična gitara i glas, Demir Ahmetović – bas gitara i glas,  Marko Barišić – glas i bubnjevi (koji su za ovu priliku bili malo prigušeni) priredila je “čiltoncima” nezaboravan događaj.
Ovakav tip nastupa nije stran ovom bendu.  Nešto slično, priređeno je u martu 2012-te u bifeu “Ventil“,  doduše u izmenjenoj postavi,  u kojoj je poseban ton dodao, sa svojim saksofonom,  nažalost pokojni, Dalibor Popović – Mikša.
Kućna atmosfera koja vlada u ovom prostoru je kao stvorena za ovaj trojac i ovaj koncept sviranja. Čovek sa najdužim “stažom” u ovom klubu – Bojan Slačala (do sada je odsvirao više samostalnih akustičnih nastupa u istom prostoru)  kratko je poručio – krećemo!
Stuutgart Online-4
Smenjivale su se stvari koje su do sada objavljene, počevši od prvog pa sve do trećeg albuma na kom se intezivno radi i na kojem se do sada nalazi osam numera prezentovanih sukcesivno, pesma po pesma, dakle od “Radosti svakog domaćinstva“do sarkastičnih “Gubitnika“.
Mogli smo da vidimo osvrt na njihovu dosadašnju karijeru i da nam pesme ispričaju priču o jedanaest godina na sceni.
Odsvirane su najpoznatije pesme i najbolje uvežbane sa od skora novim članom benda Demirom Ahmetovićem.
Stuutgart Online-2
Ređale su se : “Šta ću biti kad porastem”, “Da je nađe” , “Malo veći”, “Superheroj”, “Planeta Mars”, “Tu za tebe”, “Skeptik”, “Oni i mi”, “Bolje da mi veruješ na reč”, “Crna ovca”, “Radna verzija”, “Korak dalje”, pomenuti “Gubitnici”,  “Yu rock”, “Najbolji sin”, “Krađa”.
Polako su se svi već razmrdali, postigli radnu temperaturu, a onda se desila…
eksplozija!
Stuutgart Online-3
Da, to je bila eksplozija koja je na samom kraju odjeknula i širila se prostorom, kada je odabrana ekipa čula i sa oduševljenjem dočekala prve taktove pesme “Dva miliona ljudi”.
Svirka je ovim logično uspešno okončana, od svega su ostali utisci i mamurluk dan posle, ali ne, nismo se zasitili i što je najvažnije, shvatili smo da…
u ovome gradu mi nismo sami!
Stuutgart Online-1
Fotografije : Romana Slačala i Dejan Kijevčanin
tekst : Marko Baljkas
takođe i na https://gledistesite.wordpress.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: