Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Metalac među Tetra Zekama

 Povod dolaska u CK 13 je promocija drugog po redu albuma novosadskog punk-rock benda NPZ (Neprijatelj prelazi zeku). Album koji je svetlost dana ugledao pre nepuna dva meseca i po reakciji i posećenosti publike na svirci odlično prihvaćen.

Svirku je, po planu i programu, trebalo da započne bend Kolbas (Kolaps) ali zbog zdravstvenih problema, na našu žalost, morali su da otkažu svoj nastup. Članu benda Kolaps želimo što brži oporavak i još mnogo dobrih nastupa.

Prvi nastupaju, sa nekih akademskih 20-tak minuta kašnjenja, poznati novosadski bend TetraPank. Bend koji, po mom skromnom mišljenju, zaslužuje više od jednog albuma, inspiraciju pronalazi u panku, kombinovanjem garažnog roka.  Svirku su otvorili pesmom Kišobrani, zatim hitom Cenzurisan itd…

img_2246.jpg                                                                     (set lista)

Momci su se svojski potrudili da razdrmaju masu, pred nastup zviJezda večeri. Jeste da je svirka trajala oko sat vremena, ali citiram “Maratonce” „Kratko ali jebitačno“.

Naravno, kao šlag na tortu, na scenu se pojavljuju NPZ. Zeke su pokazale neverovatnu energiju, iako nam je svima poznato da su im dva člana već spremna za pemziju. Zoki je pokazao kako svaki frontmen treba da komunicira sa publikom.

Veći deo svirke pevajući zajedno sa svojim prijateljima i fanovima. Svirku su otvorili pesmom Sud, koja je po meni top pesma na njihovom drugom albumu i zatvorili svirku sa opet odličnom pesmom Aleksandar.

img_3599.jpg                                                                 (set lista)

Odličan nastup, odlična scenografija sa sve led bimom iza benda.

Za kraj, reč-dve o publici. Odlična posećenost, naročito ljudi sa novosadske punk rock scene. Od poznatih smo videli i divanili sa našim čika Nebojšom (Proleće), bili su tu bećari iz Bunker 13 (Ivan i Saša), deo ekipe iz Kolapsa, gos’n Bandar (Piknik), Feđu  (Tu ima zvuka) i mnogi drugi. Atmosfera me je  podsetila na ono vreme kada sam išao na svirke, 90-tih, kada su bendovi i publika zajedno pravili atmosferu koja iz sebe vrca ogromnom pozitivnom energijom. Šta reći, nego svaka čast na odličnoj organizaciji i svirci.

 

 

                                                                                                                Goran Stepančev

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Reply