Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Moveknowledgement sa ‘levom nogom’ prema novom albumu 

Kameleonske ikone slovenačke alternative Moveknowledgement se sa novim singlom i videospotom ‘My Left Foot’ bude iz hibernacije i najavljuju comeback album ‘Lying Cobra’ za Moonlee Records, a time i radikalan pomak od dosadašnjih izdanja. Nov zvuk, novi label, nova vizija!

 

My Left Foot – Bandcamp: https://moonleerecords.bandcamp.com/track/my-left-foot 

My Left Foot – stream: https://orcd.co/myleftfoot 

Moveknowledgement se po pet godina hibernacije vračaju u sastavu Dejan Slak (bas gitara), David Cvelbar (bubnjevi,) Uroš Weinberger (autor muzike i tekstova, gitara, vokal) i Miha Šajina (autor muzike, oblikovanje zvoka, klaviature, vokal), znači bez nekadašnjeg frontmena i pjevača Mihe Blažiča N’toka.

Videospot za single My Left Foot, kojeg je režiral Marko Cvejić, utjelovljuje analognu toplinu i retro karakter nadolazećeg albuma. Pjesmu, koja se može povezivati sa transcendencijom, blaženstvom i utopijskom retronostalgijom, karakterizira uporan motorički ritam, slojevi užarenih sintisajzera i pulsirajuće vokalne dionice, koje u stihovima poput “we love this band” ispadaju kao oda samom bendu. My Left Foot hipnotička je bezvremenska vožnja lijevom trakom najnovije dionice krautrock autobahna.

 

“Vokale za My Left Foot smo pronašli u staroj prašnjavoj škrinji, gdje su ležali pored izlizanih traperica, koje je majka otišla tražiti u Trst. Čuli smo, da se tamo nekad divlje plesalo – prije nego što su sve skupa radije zabranili. U tri pokušaja uspjeli smo iz osušene tinte istisnuti onih nekoliko dobro ispranih akorda, i mašina se je konačno zagrijala,” o singlu kažu članovi benda.

Moveknowledgement nam novim singlom šalju pozivnicu na ples koju se ne može odbiti!

Moveknowledgement linkovi:
Bandcamp: https://moveknowledgement.bandcamp.com/ 

Instagram:  https://www.instagram.com/moveknowledgement/ 

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Reply