Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Neobjavljena pesma “Prep. Melanija” pančevačkog kultnog benda Jewy Sabatay ugledala svetlost dana

piše : Daniel Tikvicki

Pored regularnih albuma, kao po nekom nepisanom prokletstvu, uvek postoji nekoliko neobjavljenih/nedorađenih pesama, koje komercijalnim, aktivnim ili sveže raspuštenim bendovima služe da “popune kasu” u prelaznom periodu. 

Srećom, postoji i druga strana, kada se nenadano otkrije još po koji biser benda koji je osvojio srca alternativne publike. 

Kultni Pančevci Jewy Sabatay ne postoje već dosta godina, jer su prestali sa radom iz ličnih razloga. Ipak, pored akustične obrade “Okean sreće” od strane Velibora Nikolića, gitariste i pevača Jewy-ja, sada u Brigandu, pronašao je neobjavljenu pesmu “Prep. Melanija“, koja zbog tehničkih razloga (čitaj: nedostatak mesta na disku) nije objavljena na albumu “Nihilist” (Microphonia Records, 2007). 

Po Veliborovim rečima, “Prep. Melanija” je snimana je u kućnim uslovima 2006. godine i od onda je čekala da se “pronađe u fioci, nakon 15 godina”. 

Ovom prilikom predstavljamo remasterovanu verziju pesme, od strane Velibora, a na vama je da se prepustite teškim riffovima na ovu sparinu, uz po koje pivo i ledenu knedlu u grlu. 

Na pesmi su radili:

Muzika – Velibor Nikolić, Vladimir Dimitrijević

Tekst – Vladimir Dimitrijević

 

Gitare, vokal – Velibor Nikolić

Bas – Vladimir Dimitrijević

Bubnjevi – Slobodan Bugarin

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d