Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Nešto sirovo, divlje, domaće iz Velike Plane! HASAN izdao album “MONAHRIJA”

piše : Desya Lovorov


Celtic – Slavic Webzine Serbia i Librarion Records & Fanzines predstavljaju bend Hasan, i njihov dugoočekivani debi-album “MonaHrija“!

Njihov minimalistički crust/punk sa povećom komadinom doom/blacka, u postavi bubanj+glas i distorzirani bass vas neće ostaviti ravnodušnim, kao ni činjenica da su im sve pesme na srpskom jeziku. Pored autorskih pesama, koje su se krčkale u sosu vremena, tu je obrada kultnog benda Distress (“Moj rat“), kao i muzička interpretacija dela slavne poeme Ivana Gorana KovačićaJama” – evidentan je njen duboki uticaj na alternativnu muzičku scenu bivše SFRJ, ali i za današnje prilike.

Naziv benda i albuma će zasigurno stvoriti zbunjenost, jer tu nema ičega što bi upućivalo na umetnost Bliskog Istoka, niti ima direktne veze sa hrišćanskim naukom – pobuna, u drugom smislu anarhija, protiv ovog varljivog sveta je svojstvena misticima svih religija, traženje izlaza, istine, koja je nedokučiva. “MonaHrija” nudi svoju verziju istine, ogoljeno, potkovanu teškim muzičkim izražajem. Pored toga, album je veoma dinamičan i nosi tešku, “masnu” atmosferu gitarske muzike devedesetih godina XX veka.

Album možete poslušati:
▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

Bandcamp: https://librarion.bandcamp.com/album/monahrija-2019

YouTube :

http://https://www.youtube.com/watch?v=uJEULSV3jS8

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: