Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

NOVI CD I VIDEO SPOTOVI  SRĐANA SIMEUNOVIĆA SENDANA „Kada Sunce nestaje“

U prilici smo da vam predstavimo jednog neobičnog i nesvakidašnjeg umetnika na našoj muzičkoj sceni. U pitanju je kantautor Srđan Simeunović Sendan. 

Srđan Simeunović Sendan je objavio muzički CD „Kada Sunce nestaje“ za  beogradskog izdavača KANTAUR SOUND – DKB. Zastupljeno je devet muzičkih numera – od kojih četiri su renesansnog tradicionalnog zvuka, a pet modernijeg pop zvuka. Tu su i tri pesme koje autor govori, u pitanju je ljubavna poezija. 

Moglo bi se reći da je to pre svega kantautorski zvuk koji je smešten kroz produkciju i aranžman u devet različitih formi. Najčešće je izvođač Sendan zastupljen kao kompozitor i tekstopisac, a za jednu numeru je tekst napisala i Vesna Kerečki. 

Srđan Simeunović Sendan započeo je promotivnu turneju, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima Srbije, a imao je i gostovanja na raznim TV i drugim medijima.  

Ranije su snimljeni profesionalni spotovi za pesme „Senkama si preda mnom“ i „Modra ptica“ – koje su na fonu renesansnog tradicionalnog zvuka, a urađen je i jedan radni spot za pesmu „Tihi zvuk“ – koja je u čvrstom pop maniru.

Sendan je autor muzike i teksta za pesme solidarnosti „Rođeni smo jednaki“ i „Nežni cvet bez latice“ koje izvode naši najpoznatiji pevači, glumci i horovi. Takođe je autor za duhovnu pesmu „Bože ti nas vodi“, koja je posvećena apostolima Petru i Pavlu, i ona se često izvodi u Hramu Apostola Petra i apostola Pavla na Topčideeru. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wFpcMXx4yzI

 

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: