Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Novi Sad ima – "DTA" !!!

⊆ DTA ⊇


Don’t Touch Anything

sa snimanja skepta shutdown skcns fabrika
Don’t Touch Anything ::: DTA – je elektronski live bend, kojeg su u Novom Sadu oformili Mosha (Terrabeats) i Shpira (Baseline/ex-Trance Balkan Desorganisation/Hain Teny) – koji su i u prošlosti radili na par live-actova zajedno, a potom na raznim drugim projektima i svirali u bendovima posebno.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UsluOlfVX7c&w=560&h=315]

Njihov rad na DTA je započeo u Januaru 2013, sa namerom da samo naprave live-act, ali su posle prvih par pesama i jam sešona shvatili da im je potreban bubnjar i da treba da naprave elektronski bend. 
DTA sada čine: Shpira (vokal/elektronika/gitara), Marko Simić (bubanj/backvokal), i Marko Čokulov (bass gitara), a jedan period trubu je svirao i Lordan Skenderović. Njihove svirke su napumpane energijom live benda, koja dolazi iz bubnja, a kombinuje se sa  trubom na efektima, modernom sirovom elektronikom, live sintovima i vokalima na efektima, koji idu od bluesa, preko panka do repa.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PjEYoy_9_gg&w=560&h=315]

Posle “Rehersal sessiona” i serije jam covera na njihovom Youtube kanalu, “The Arrival Single” u izdanju Lampshade Media, remix za bend Wolfram, a tu je i njihov poslednji video “Echoes” u režiji Miloša Pušića. Uskoro izbacuju i live video za obradu Skepta – “Shutdown”, sniman u SKCNS Fabrika, kao i svoj prvi EP. Uskoro ćete moći da ih čujete i uživo u Gerila Bar-u.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sAJwuruMdoU&w=560&h=315]

Do sledećeg live nastupa evo nekoliko linkova na kojima možete zaviriti još dublje u rad ovog sastava:
DTA

 
 
 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Reply