Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Noviteti sa NS underground scene

Za kraj 2019. godine tri benda sa novosadske underground scene izdala su nove singlove / spotove. Dotkom ih vam sada predstavlja na jednom mestu, a vi ih pogledajte i slobodno nam javite koji vam se od ova tri spota najviše dopada…
 
Kultni novosadski post pank/dark rok bend Odvojena Stvarnost imaju novi video spot za numeru ‘Dosta!‘. Bend Odvojena stvarnost aktivan je od samih početaka devedesetih godina i iza sebe imaju 4 studijska albuma. Ova pesma će se naći na novom EP izdanju koje bend planira uskoro da objavi.
 
                                 foto : Mihajlo Janković
 
Materijal za EP sniman je u studiju Kamenolom a naknadno miksan i produciran u studiju DURU sredinom 2019. godine. Spot za pesmu ‘Dosta!’ snimljen je u Novom Sadu u decembru a režirao ga je Mihajlo Obrenov iz benda dreDDup. Uživajte!
 
Nepunih mesec dana nakon ekranizacije pesme “Lenka“, novosadski pankeri “5 minuta slave” objavili novu pesmu i spot!
 
 
Pesma naziva “Anti-eko” na ironičan i duhovit način opominje sve one koji i dalje, u 21-om veku, uporno odbijaju da promene svoje loše navike kada je u pitanju briga za planetu Zemlju a spot sve to prati.
 
 
Pesmu je podržao Savez Studenata Univerziteta u Novom Sadu. Snimljena je u studiju Revolver u Veterniku a sama realizacija ideje za spot ne bi bila moguća bez Aleksandra Koroma, koji je majstorski prvo snimio a zatim i montirao priču “Anti-eka”.
 
 
                                Fotografije : Una Malbašić
 

Sa ponosom predstavljamo spot grupe Architect Of Pain za pesmu “War In Heaven“! Ovo je prvi od 5 spotova realizovan u toku drugog ciklusa projekta Muzička šaNSa! Zahvaljujemo se ekipi iz Novog kulturnog naselja na produkciji spota!

Projekat Muzička šaNSa se održava sa ciljem da osnaži mlade bendove u Novom Sadu i pruži im mogućnost saradnje sa stručnjacima iz različitih relevantnih oblasti, kao i niz radionica koje će im pomoći da se usavrše i poboljšaju svoje muzičke sposobnosti.

Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji i uz finansijsku podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 (OPENS2019) je pokrenuo ovaj projekat u želji da pomogne mladim talentovanim novosađanima.

 

 
(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: