Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ORGANIC TOY završio snimanje trećeg albuma i izbacio singl ” Dark”

Bend “Organic Toy” je zavrsio snimanje trećeg albuma u studiju Zmaj (Beograd), sa holandskim producentom Caspar Wijnberg-om, mastering je uradio Brian Bogdanović u Bonafidestudio (London).
Sa albuma je izdvojena pesma “Dark” za koju je urađen spot. Izlazak albuma se još ne zna tačno, bend je u potrazi za izdavačem.

Organic Toy je četrvoročlani sastav, instrumentalno/post rok žanra iz Beograda (Srbija).

Muzika benda se može opisati kao spoj različitih rok podžanrova od metal/stoner rock/industrial, dostižući klimaks filmske muzike ispunjene teškim rifovima, ambijentalnim melodijama i gruvačkim ritmovima.

Bend je debitovao albumom “Unfit” aprila 2012 u okviru cd izdanja i digitalnog strima koje se pojavilo u sopstvenoj režiji.

Album je sniman u Beogradu i Londonu i sadrži pesme lične prirode inspirisane svakodnevinim lepotama i haosom koje su uticale na bend jos od samog početka.

Pre izdavanja drugog albuma, bend je obradio i snimio svoju verziju pesme Money od Pink Floyd.

66d” je drugi album benda, izdat avgusta 2016, sniman u Beogradu masterovan u Londonu. Isto kao prvi, izdat je u sopstevnoj režiji u okviru cd izdanja i digitalnog strima.

Organic Toy je koncertno zastupljen na svim značajnim mestima u zemlji, a od inostranih treba izdvojiti koncert u Beču u klubu Rhiz.

Bend je završio sa snimanjem svog trećeg  albuma, dva singla su uveliko dostupna javnosti “Skulls” i “Lunar“, a sada sa ponosom predstavljamo treći singl “Dark“.

Organic Toy: FIlip Čivljak – gitara, Marko Simić – bas, Rade Martinović – klavijature, Dušan Bogdanović – bubnjevi.

(Visited 24 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Ozbiljno odlican novi album! Ajmo izdavaci, pod hitno da stigne do svetske i domace publike!

Leave a Reply

%d bloggers like this: