Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

POBEĆI U SVET, ILI OSTATI? PITANJE JE SAD’… (“ČVRGE” imaju novi singl !)

Požarevačko-kragujevački alternativni sastav „Čvrge“ obradovao je fanove trećom pesmom od četiri sa nedavno snimljenog maxi-singla „Bazuka zvuka“. U pitanju je pesma „Stari žaket (spremam se da pobegnem u svet)“ kojom „Čvrge“ kroz svoj najdominantniji ska punk prizvuk i tekst koji potpisuje Rade Stojković vrlo realno daju svoje viđenje situacije odliva ljudi sa ovih prostora u inostranstvo. Opis koji se nalazi ispod pesme koja je postavljena na njihovom kanalu jasno kaže protiv čega se ovaj muzički sastav bori i kakve stavove njihove pesme nose. Ritmičnost ove numere vešto ukombinovana sa poletnim melodijama idu u prilog nazivu njihovog maxi-singla.

https://www.youtube.com/watch?v=PjL0syySIkk

Da podsetimo, momci iz „Čvrga“ nedavno su prezentovali i pesmu „Dar“ sa pomenutog izdanja koja obrađuje temu ukinute slobode tokom vanrednog stanja i podseća slušaoce da je potrebno vratiti se skromnosti i biti zadovoljan malim stvarima, a po strani staviti pohlepu i postupke koje bi unesrećili druge ljude. Istina, tokom ograničenog kretanja i ukinute nam slobode svi su žudeli za najosnovnijim stvarima, druženju sa prijateljima, izletima, svirkama.

 https://www.youtube.com/watch?v=FtY0rwwMTjg

Za pesmu „Pivska“ koja zatvara ovaj maxi-singl „Čvrge“ su snimile i spot u beogradskoj pivari „Dogma“ i ponudili drugačiji zvuk u odnosu na onaj koji sastav preferira. Irish prizvuk je dobro „legao“ ovom sastavu koji najavljuje nove pesme pod uticajem drugih žanrova.

https://www.youtube.com/watch?v=AdN2dT4Z9pc

Najavljuju da će uskoro snimiti spot za pesmu „Agrophobia“, čime će biti zaokružena prezentacija pesama sa ovog izdanja. Takođe, prezentovaće se i pesma koja je snimljena na španskom jeziku u saradnji sa njihovim fanom iz Argentine Inaki Nunom, a koja se zove „Mis cinco minutos“ (prepev pesme „Mojih 5 minuta“). Kažu da se novih pesama nakupilo, ali da će snimanje novog materijala diktirati situacija sa novim najavljenim talasom pandemije i merama koje su muzičkim radnicima u mnogome poremetile planove. Ostaje da strpljivo sačekamo nove materijale jer ovaj sastav zaista ima šta da ponudi.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: