Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Požarevački “Fernando Colunga Ultimate Experience” ima novi singl – ” La Usurpadora”

Požarevački death ‘n’ roll bend Fernando Colunga Ultimate Experience je objavio novi singl pod nazivom „La Usurpadora”. Ovaj trio je, usled velikog interesovanja koji je pobudio zbog svog imena među fanovima (ne samo) metal muzike iz Meksika, početkom leta izašao iz svojevrsnog hiatusa i nastavio sa radom. U julu je objavljena pesma „Inhale My Misery”, stilski potpuno drugačija od svega što je bend snimio tokom prve tri godine postojanja, a „La Usurpadora” predstavlja nastavak te promene i svojevrsno eksperimentisanje sa  death ‘n’ roll zvukom.

Iako je naziv pesme na španskom, sam tekst je na engleskom jeziku i inspirisan je istoimenom Latino sapunicom, veoma popularnom na ovim prostorima. Fanovi benda iz Meksika su u dosta navrata davali predlog da jedna od numera u budućnosti bude vezana sa tu seriju, tako da im je na ovaj način želja ispunjena.

Što se tehničkih detalja tiče, za muziku, aranžmane i produkciju su zaduženi Stefan Milenković (gitara; ex-Transfer Blama, ex-Pripjat) i Marko Živković (bas gitara i drum programming; CounterIgnition, Čvrge). Tekst potpisuje Antonio Jovanović koji je bio zadužen i za vokale. Snimanje svih instrumenata i vokala je obavljeno u studiju „Inferno” u Požarevcu. Miks i mastering su delo Aleksandra Krculja (CounterIgnition) i odrađeni su u kovinskom studiju „Maverick”. Omot je delo Predraga Petrovića.

Novi singl možete slušati i putem streaming sajtova:

Spotify: https://open.spotify.com/album/6Wgnqmy2NmObxB9Nk8DTOB?si=rfC6qWDfRB-Lr4wG6Q2Ukg

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/117022072

iTunes: https://music.apple.com/us/album/la-usurpadora-single/1485534385?app=itunes

Amazon Music: https://www.amazon.com/Usurpadora-Explicit-Fernando-Ultimate-Experience/dp/B07ZRJW3J5?tag=smarturl-pivot-20

Google Play Music: https://play.google.com/store/music/album/Fernando_Colunga_Ultimate_Experience_La_Usurpadora?id=Bfhfxccxykzx2pgmqvmqu3uoho4&hl=en

Bandcamp: https://fcue.bandcamp.com/track/la-usurpadora

FCUE je tokom maja 2010. snimio svoj prvi kućni demo „Sangriento e Brutal Telenovela” kog je „krasila” brza muzika, sirov i siromašan kvalitet zvuka, te štura, gotovo nikakva produkcija. Šest pesama je snimljeno za kratko vreme u poprilično veseloj atmosferi i to je trebalo da bude to što se projekta tiče. Međutim, u drugoj polovini iste godine su snimljena još dva demo singla (Scorched Dominion of Human Waste i Trollbotstorm), a koji su bili uvertira za album  „Toxic Hog Cult” koji je objavljen 1. januara 2012, a na kome mogao čuti posve drugačiji zvuk i to u death‘n‘roll maniru.

Članovi projekta su krajem 2013. snimili još tri numere (koje su objavljene tokom naredne dve godine), te su posle toga rešili da do daljeg prekinu sa radom što zbog sviranja u drugim bendovima, što zbog privatnih i poslovnih obaveza.

FCUE je tokom juna 2019. potpuno neočekivano postao popularan u Meksiku i još nekim latinoameričkim državama zbog svog imena. U veoma kratkom periodu se fan baza na Facebook stranici uvećala sa 200 na preko 6000 pratilaca. Istovremeno su reprodukcije snimaka benda na Youtube (kako na oficijalnom, tako i na ostalim kanalima) rapidno rasli, kao i broj pretplatnika. Veliki broj digitalnih medija iz Meksika je objavio vest o postajanju benda iz Srbije koji koristi ime glumca Fernanda Kolunge, što je bila inicijalna kapisla da se fanovi tvrđeg zvuka sa tih prostora (ali i oni ljubopitljiviji) zainteresuju.

 

Linkovi:

Youtube: http://www.youtube.com/user/FCUEband

Streaming: https://smarturl.it/FCUEBand

Facebook: https://www.facebook.com/FCUEband

Instagram: https://www.instagram.com/fcueofficial/

Twitter: https://twitter.com/FCUEband

Contact e-mail: fcueband@gmail.com

 

Izdavač: Ciklonizacija Promotion

Bandcamp: https://www.ciklonizacija.bandcamp.com

Facebook: https://www.facebook.com/ciklonizacija.promotion/

Youtube: https://www.youtube.com/c/Ciklonizacija012

Blogspot: https://ciklonizacija.blogspot.com

email: ciklonizacija@aol.com

 

Distribucija: Fangtasia Music

Predstavnik: Kervin M. Dockendorf

Official site: https://www.fangtasiamusic.com/en

Facebook: https://www.facebook.com/FangtasiaMusic/

Instagram: https://www.instagram.com/fangtasiamusic/

Twitter: https://twitter.com/fangtasiamusic

email: info@fangtasiamusic.com

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: