Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Razigrani Lelee izdali svoj prvi album ‘Čuka bije pumpa’

 Mr. Moonlee predstavlja debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ slovenačkog razigranog indie / post-punk tria Lelee, koji je izašao 18.6.2021. u CD i digitalnom formatu za Moonlee Records i za hrvatsko-kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records. Vinilno izdanje albuma izlazi na jesen ove godine.

Lelee – Čuka bije pumpa

download: https://moonleerecords.bandcamp.com/album/uka-bije-pumpa   

stream: https://orcd.co/cuka 

CD: https://store.moonleerecords.com/shop/p/lelee-cuka-bije-pumpa

 

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ obeležavaju udarna žensko-muška višeglasja (na makedonskom i srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrena u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinosaura à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jungle popu sa obe američke obale, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razlici među članovima benda svi dele iskreno sklonost prema zvuku indie tradicije, koju sa radošću pretvaraju u savremenije kombinacije koje mogu zanimati i modernije slušaoce.

Moglo bi se reći, da se kod Lelee susrećemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te nasuprot alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstream radijske frekvencije i širu publiku. Iako ima blag retro štimung debitanski album Lelee ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogao nastati nigde drugde i nikada pre.

 

Lelee će novi album intenzivno promovisati i na koncertima:

18.6.2021 @ Maribor, Pekarna (FB event)

29.7.2021 @ Ljubljana, Gala Hala – Letni vrt (FB event) / + Gazorpazorp

Najava više koncertnih datuma uskoro.

 

Lelee linkovi:
Bandcamp: https://lelee.bandcamp.com/  

Facebook: https://www.facebook.com/leleeband

Instagram: https://www.instagram.com/leleeband/

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d