Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

REBEL STAR ima poruku za sve svoje slušaoce !

Dragi prijatelji, 

snimili smo naš sedmi album u šest dana maja 2023. Prvi singl se zove Mesec i pušten u “etar” pre par dana, poslušajte ga :

Tragedija u Ribnikaru nas je uhvatila usred snimanja i sve je dobilo posebnu dimenziju. Tuga, bes, nemoć, šta dalje, zašto.. samo su neke reči, pitanja i emocije što su nas saletale. 

Sedevši tako bez nekog cilja u rukama su mi bili tekstovi pesama koje smo snimali i odjednom nisu bili isti. Poruke su bile drugačije, dublje i shvatio sam da već dugo svesno ili ne pišem o genezi ovoga što je Srbiju ali i mnoge druge zemlje i društva dovelo do izuzetno teške situacije. 

Oni što su čuli album (izlazi početkom septembra) kažu da je ozbiljan, oštar, angažovan ali da je pun trominutnih radijskih singlova i ljubavi. Ne znam, nisam objektivan ali mislim da album verno prenosi moja pitanja a možda nudi i po neki odgovor. 

Ova ploča je mesec neke planete i ima dve strane. Na tamnoj strani meseca je razgovor o promenama nad kojima naizgled nemamo kontrolu. Razgovor o tome kako je teško prepoznati istinu, kako nas godinama suptilno truju i zašto je dobro da se zbog svega osećamo loše jer smo, bar eto, svesni. Sa sunčane strane meseca ovo je razgovor o preuzimanju inicijative, želji da se uspori na nekom mestu s puno sunca, savet sebi da se opustiš uz prolećna jutra i da proslaviš život negde u parku usred kvarta.

Sve to i još više je upakovano u “classic Rebel Star weirdness” kako kaže jedan moj prijatelj. Stihijsko poigravanje žanrovima u 55 minuta muzike i 14 pesama. Dve pesme je napisao Daniel Rodik uz Zvonkinu pomoć a jednu od tih pesama Zvonka predivno peva i svira klavir dok je nas četvorica pratimo kao deca. 

I opet ni ovaj album, ni naš medijski nastup, ni “pakovanje”, ni spotovi… ništa nije smišljano da se proda ali zahteva ogroman trud za malu i vernu publiku. Trud da u buci nove muzike, novih trendova, u prezasićenju informacijama nekako zadržimo vas kao publiku a da ostanemo verni sebi.  

Zato kada čujete da dolazimo da sviramo blizu vas, dodjite i dovedite prijatelje. Kada vidite naš novi spot, prosledite ga nekome koga volite. Ne morate da se “subskrajbujete”, da nas “lajkujete”, da šaljte srca i palčeve… samo poslušajte album od početka do kraja, više puta. Nadjite skrivene poruke, započnite novu partiju “žmurke” sa nama i eventualno kupite vinil ako vam ne bude skup. 

Slušamo se (puno) u septembru. 

Vole vas Rebeli i Milan. Ogromno hvala našim velikim prijateljima koji su sa nama uvek pa kud puklo… Ivan Lončarević, Željko Markuš, Andrej Dolinka, Marina Uzelac, Vlada Marinović, Uroš Milkić, Dule Bauk, Ika Smolović, Magdalena Belić, Stipe Mađor i naše porodice.  

p.s.ovo je jedna pesma sa tamne strane albuma koju ste već čuli ovde… samo za vas u novom pakovanju: https://rebelstar-theband.com/files/1229923/zemlja-od-suza.mp3

FB , YTINSTA

fotkala Marina Uzelac

Mesec na svim streaming medijima: https://song.link/xhrxtph4xndhn

Spisak pesama sa novog albuma, (c) & (p) Pop Depresija

Uvod u sedmo nebo 

Mesec

Ogledala

Ponoć

Prolećno smeće

Sve od sebe

Neko mesto s puno sunca

Metar pepela

Entropija

Zemlja od suza

San na jezeru

Prolećna jutra

Smog

Istina

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Reply