Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

SASTAV NALLA PREDSTAVLJA  KOMPLETAN ALBUM “EX NIHILO”

Instrumentalni sastav Nalla vam predstavlja kompletan album Ex Nihilo, sa pet pesama čiji su neki od naslova inspirisani slovenskom mitologijom, pa tako imamo prilike da poslušamo pesme pod nazivima „Svarog“, „Perun“, „Veles“, „Zorya“ i „Ny“.

Album Ex Nihilo je snimljen u Amsterdamu u toku prošle i ove godine, a odsviran je u formi dua sa elementima trija. Ono što prvo upada u oči je prilično jednostavan omot koji prikazuje vodu, more, jezero, pučinu. Karakter omota odgovara kompozicijama. One su teme koje traju, imaju svoj početak i daju pregršt mogućnosti, baš kao pučina.

Eksperimentalni rok molskog karaktera, džemovanje 21. veka i bliske budućnosti. „Svarog“ i „Ny“ nas sa stabilnim gruvom i melodijskim basom uvode u album. Teme su sumornije, ali živahniji tempo ipak preusmeri pažnju. U drugoj numeri pred kraj se dešava prelomni trenutak gde se tema promeni i završi se u nekoj drugoj priči. Atmosferu pustinje dočarava nam „Veles“ u duetu akustične gitare i snalažljivog slajda, a sve začinjeno elektronskim tepihom. Tema je kratka i stiče se utisak da samo prođe pored slušaoca.

„Perun“ je najduža i najživlja kompozicija u kojoj se menjaju dve, tri teme, bubanj vrlo dobro odgovara zahtevima i upotpunjuje melodiju. Poslednja „Zorya“ se poigrava tonovima i malo daje duh juga i etno motive u tragovima. Na rok bazu nadograđeni su uticaji stoner roka, dezert roka, koketiranje sa džezom, elektronikom uz prstohvat etno motiva.

Nalla – guitars, bass, synth, drums
Stefan Gaćeša (3×2 studio) – mastering

Follow Nalla:

https://backl.ink/142682794

https://rocksvirkerecords.bandcamp.com/album/ex-nihilo

https://www.facebook.com/69nalla

https://www.instagram.com/nallaband/

https://twitter.com/nallanallanalla

https://open.spotify.com/artist/4vqEKjsEGfte7u4Lq2GQNN

https://www.deezer.com/sr/artist/6306544

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply