Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ŠIROM (NE)ZATVORENIH OČIJU – novi singl „Slepac prati slepog” benda D ZOO

Subotički nu metal sastav D ZOO premijerno je predstavio novi singl i spot za pesmu “Slepac Prati Slepog”.

U pitanju je “rimejk” postojeće numere sa njihovog prvog albuma “Welcome To D ZOO” (2012). Pesma je dobila novi zvuk i aranžman, dok je tematika prisutna u pesmi i dalje gorki talog stvarnosti i pokazatelj da se u političkom i društvenom smislu nismo pomakli ni pedalj.

Ukoliko mislite da je paralela sa Domanovićevim ”Vođom” slučajna, poslušajte pesmu više puta.

Snimanje spota radio je fotograf Nemanja Ledenski, dok su za montažu i režiju odgovorni vokali D ZOO-a,  Andrej Pejović i Filip Budanović.

Pesma je realizovana u Studiju 11 u Subotici  u prethodnom sastavu benda, pa su gitaru i bas gitaru na ovom singlu snimili Darko Mijatović i Ivan Dević. Bubnjeve i vokale snimili su aktuelni članovi benda Dušan Pualić, Filip Budanović i Andrej Pejović. Postprodukciju pesme radio je Vladimir Rusić.

Spot za pesmu „Slepac prati slepog” se može pogledati na zvaničnom YouTube kanalu benda, dok je singl dostupan na svim poznatijim muzičkim servisima, kao što je Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music i drugi.

Bend D ZOO počeo je sa radom 2011. godine u Subotici. Tekstovi benda inspirisani su urbanim temama, sa kritičkim diskursom stvarnosti, punim ironije. Grupa D ZOO u muzičku scenu želi da unese novu energiju, želju za drugačijim komuniciranjem i razumevanjem stvarnsoti. Bend je u ranoj fazi karijere pokupio nagrade na festivalima Omladina, BARF, BDFL i Zaječarskoj Gitarijadi. Prvi (demo) album je objavljen 2012. godine pod nazivom „Welcome To D ZOO“, koji je četiri godine kasnije dobio i svoje zvanično izdanje. 2016. godine objavljuju drugi album pod nazivom “Treća Armija Trećeg Sveta” pod etiketom izdavačke kuće Nocturne Media. U poslednjih par godina su se oglašavali singlovima koji su bili visoko kotirani na top-listama.

Trenutno rade u originalnoj postavi, u tadašnje vreme pravi izdanak mlađe subotičke moderne muzike, modernog izričaja i sirove energije, koju i danas neštedimice isporučuju žestokom svirkom i otrežnjujućim tekstovima na bini.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d