Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

super heavy grupa – ALEN ŠENKOVSKI !

Info o projektu ALEN ŠENKOVSKI

– Prošle čudne i teške godine, rodio se novi hrvatski super – heavy metal bend i to ne bilo kakav, nego super grupa!! Jedni od najboljih glazbenika i legende naše regionalne rock i alternativne glazbe na inicijativu Alena Šenkovskog, udružili su svoje znanje, iskustvo i želju za dobrom heavy rock glazbom i bez puno priče snimili punokrvnu heavy metal pjesmu. Možemo reći da je izolacija u ovo doba pandemije zaslužna za nastanak ovog glazbenog projekta, koji će tek pokazati zube svim ljubiteljima dobrog žestokog zvuka… kocka je bačena, povratka nema 🙂

– Članovi ovog jedinstvenog benda su:

Vokal – Žanil Tataj – Žak (ex Divlje Jagode, ex Jersey, Mary Rose itd.)

 https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDanil_Tataj_-_%C5%BDak

Gitara – Alen Šenkovski (ex Sage, Time Decay, studijski glazbenik)

https://www.ibanez.com/eu/artists/detail/982.html?fbclid=IwAR16KxoLL-NFk7YqOrBQjyp-ygp1hjns_X9KK7QQlvIpp78L1cnJCbvR3Nw

Bas gitara –  Krešimir Kaštelan (Crvena Jabuka, studijski glazbenik)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kre%C5%A1imir_Ka%C5%A1telan

Bubnjevi – Adrian Borić (Crvena Jabuka)

https://www.metal-archives.com/artists/Adrian_Bori%C4%87/611997a 

– O ovim muzičarima se ne treba puno govoriti. Bend se zove “Alen Šenkovski” s obzirom na ideju i inicijativu cijelog projekta. Prvi singl sa pratećim spotom pod nazivom “Muzej izgubljenih duša” za koji tekst potpisuje  Mirko Šenkovski Geronimo,

https://www.mirkosenkovski.com/biografija/

a glazbu Alen Šenkovski, trebao bi ugledati svjetlo dana krajem ovog mjeseca. Snimanje su odradili glazbenici sami u svojim kućnim studijima, editing je radio Marko Josipović (Comarana production) u Španjolskoj, a sound dizajn i pripremu za mix i mastering Alen Šenkovski. Za fx trake i sequencere zaslužan je Leon Martell (Leon Šenkovski). Mix je radio Dejan Orešković, jedan od naših najboljih producenata, a mastering John Davis u “Metropolis” studiu u Londonu.

https://ledzepnews.com/2017/10/26/mastering-engineer-john-davis-said-hes-working-led-zeppelin-music/

John Davis edan je od najboljih mastering inženjera u svijetu koji je masterirao brojne svjetske bendove i filmsku glazbu (Led Zeppelin, Opeth, Gorillaz, filmovi Alien, Predator itd..) pa je tako i nositelj brojnih nagrada.

– Za vizualni identitet benda, kao što su logo i album cover se brine grafički dizajner Danny Rafaniello iz Švicarske https://www.dannyrafaniello.com/.

  Kao što se može i zaključiti, na projektu sudjeluje cijeli tim vrhunskih ljudi iz cijelog svijeta i rad na pjesmama je u galopirajućem tempu. Predviđanja kažu da će album ugledati svjetlo dana krajem godine, a do tada će izlaziti singl po singl…. Stay Tuned !!!

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: